KAFÉ: Denne gang blir det kafé ved nye bord og nye stoler. Her kan folk i Nedre Bardu treffe hverandre søndag. Rohny Indal Larssen og Mona Elverum inviterer alle til kaffe og kaker. Foto: Terje Tverås
KAFÉ: Denne gang blir det kafé ved nye bord og nye stoler. Her kan folk i Nedre Bardu treffe hverandre søndag. Rohny Indal Larssen og Mona Elverum inviterer alle til kaffe og kaker. Foto: Terje Tverås

Arrangerer søndagskafé til inntekt for samfunnshuset

NEDRE BARDU: For andre gang denne vintersesongen kan bygdefolket treffes over kake og kaffe – til samfunnshusets beste.

Publisert Sist oppdatert

I hverdagene er dette bygget gymsal for Nedre Bardu skole. Men etter klokka 17 og i helgene er det samfunnshus. For et par år siden dannet ildsjeler i nærområdet et samfunnshusstyre gjennom et registrert foretak for å kunne ta hånd om samfunnshuset i formelle former. Styret er representert av IL Kampen, UL Vårvon, FAU, skolen og bygdefolket selv. Interessen for å bruke salen, kjøkkenet og møterommet vegg i vegg er stor. Dermed kan man booke kvelder som er ledige til ulike lokalearrangementer. Det er det styret som tar seg av.

Nytt sceneteppe

Etter hvert innså de at diverse løsøre i salen var av heller gammel dato og moden for utskifting. Da kommer inntektene fra søndagskafé godt med. I november, på farsdagen, ble den første søndagskafeen arrangert.

– Det kom rundt 60 i alle aldre innom fra Nedre Bardu. Inntektene gikk til nye bord og stoler, samt til utstyr på kjøkkenet, sier Mona Elverum.

Dermed kan styret invitere til søndagskafé førstkommende søndag ved splitter nye bord og nye stoler. De gamle ble kastet. Inntektene denne gang har de tenkt å bruke på nytt sceneteppe.

Nedre Bardu skole og tilhørende tilbud i samfunnshuset engasjerer mange i bygda. IL Kampen har fortrinnsrett til å leie lokalet, men det benyttes også til bursdagsfeiring, lukket fest, treningsarena, med mye mer.

– Det brukes hver kveld, men har rom for flere aktiviteter. Folk kan leie lokalet. I helgene er det som regel ledig, sier Elverum.

Treffe naboer

Det er styret som tar seg av søndagens kafé og stiller med mat og drikke. Sist bidro også gjestene med kaker og brødmat, samt premier til åresalget som det også blir denne gang. I tillegg er det planlagt et musikkinnslag.

– Folk er ikke flink til å gå på besøk lenger. Dette er et godt påskudd til å treffe naboene, sier Rohny Indal Larssen.

Han regner med at det blir flere søndagskafeer i framtida, men enn så lenge håper han at flest mulig vil komme på kafeen søndag den 16. februar.

Powered by Labrador CMS