SKOELVDALEN: Campen vil foregå i Kampenhytta øverst i Skoelvdalen. Her blir det overnatting i telt. Foto: Midt-Troms Friluftsråd
SKOELVDALEN: Campen vil foregå i Kampenhytta øverst i Skoelvdalen. Her blir det overnatting i telt. Foto: Midt-Troms Friluftsråd

Arrangerer vintercamp for ungdom

BARDU: Midt-Troms friluftsråd inviterer ungdom ut på overnattingstur i telt i vinterferien.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er på jakt etter både de som er nysgjerrige på vinterfriluftslivet, og de som allerede har en gryende interesse for friluftsliv og ønsker å lære mer, sier prosjektmedarbeider Ingvild Blomseth Helgesen i Midt-Troms friluftsråd.

Målgruppa er 13–16-åringer fra kommunene Bardu, Målselv, Dyrøy, Sørreisa og Senja. Leiren foregår ved Kampenhytta øverst i Skoelvdalen. Kravet til ungdommen som vil delta, er at de må være i stand til å gå på ski og bære med seg egen oppakning inn til hytta. En egen utstyrsliste gir tips og råd til hvordan de skal pakke tursekken og hva som må bli igjen hjemme.

Hvis ikke ungdommen har alt utstyret selv, er det gode muligheter for å låne mye av utstyret hos utstyrsbankene som finnes ute i de ulike kommunene. Friluftsrådet har også utstyr som kan lånes ut ved behov.

– Vi skal teste ulike utfordringer man kan møte på når man camper ute på vinteren, og lære bort tips til hvordan man kan trives på tur også i den kalde årstida. Vi legger også opp til mye sosialt og moro, så først og fremst skal vi ha det gøy på tur. Kanskje klarer vi å skape interesse for vinterfriluftslivet. Det er utgangspunktet vårt, sier Helgesen.

Lage mat

Selv om deltakerne skal sove i telt utendørs, er det også lagt opp til noen måltider og samlinger innendørs på Kampenhytta, slik at det er mulig å tørke utstyr, blant annet.

– Vi vil lære bort gode rutiner for leirslagning vinterstid, samt hvordan du kan lage mat på vintertur, både på bål og på vinterbrennere. Vi skal skape trygge rammer for å prøve vinterfriluftslivet, sier Helgesen.

På planen står også en innføring i førstehjelp utenfor allfarvei så ungdommene kan lære å ivareta og hjelpe turkompisene hvis uhellet skulle være ute på tur. Derfor har de invitert blant annet personell fra Forsvaret med til Kampenhytta. Det blir også tid til snørugby og snøbading, og de skal ha ulik form for moro ute i snøen.

Påmelding

Det er satt et tak på 20 deltakere. Påmelding startet tirsdag, og allerede dagen etter var det fire påmeldte. Friluftsrådet stiller med tre-fire ledere på campen.

– Hvis du er usikker på om dette er noe for deg, send oss gjerne en melding og spør litt. Dette er et tilbud som passer både for de som ikke har vært på vintercamp tidligere og de som allerede har noe erfaring. Vi håper at flest mulig melder seg på, sier Ingvild Blomseth Helgesen.

Powered by Labrador CMS