Norges råeste bakkeløp:

STOR TILHENGERSKARE: At bil og motor har stor interesse blant Ola og Kari Nordmann er det ingen tvil om. Mellom omgangene benyttet tilskuerne anledninga til å kikke på bilene og slå av en prat i depoet. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
STOR TILHENGERSKARE: At bil og motor har stor interesse blant Ola og Kari Nordmann er det ingen tvil om. Mellom omgangene benyttet tilskuerne anledninga til å kikke på bilene og slå av en prat i depoet. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Arrangørene håper på Formel 1 og 40.000 tilskuere om to år

MÅLSELV: Det ble ei flott ramme om helgas motorsportbegivenheter med folkefest og strålende sommervær gjennom alle fire dagene. Høydepunktet for mange var å se Petter Solberg slå Olivers bakkerekord fra i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Vi synes denne saken som er skrevet tidligere i år, er verdt et gjensyn.

Norges råeste bakkeløp har blitt arrangert siden 2011, og er en begivenhet mange ynder å få med seg. Leder for Norges råeste bakkeløp, Jan Helge Nilssen, strålte om kapp med sola dagen derpå.

- Jeg er veldig fornøyd. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra både publikum, kjørere og tv-team, og én satt så langt unna som i Brasil og fulgte med på det som skjedde i Fjellandsbyen. Midt-Troms har virkelig fått vist seg fram for hele verden, forteller han.

Målet om å samle 20.000 mennesker til ei langhelg med bilsport og rally mener han de klarte med glans, og hele uka i forveien gikk med til forberedelser, som å sette opp gjerder og rydde kratt og klippe gress, slik at publikum skulle ha godt utsyn såvel som være trygge under løpet.

- Å ha sikkerheten på plass er det aller viktigste for oss, mener han.

Nilssen er fornøyd med at så mange betalende tilskuere og hyttefolk møtte fram, og retter også en stor takk til alle frivillige som gjorde en formidabel innsats for å få arrangementet til å bli en suksess.

- Dem får jeg ikke rost nok, de gjorde en kjempejobb! Også vil jeg takke Forsvaret og Luftving 139, som i år fikk vist seg bedre fram enn i fjor, da lavt skydekke hindret sikten. Biler og fly hører i lag, slår han fast, og legger til at kommunene også har gjort en strålende jobb.

At bil og motor har stor interesse blant Ola og Kari Nordmann er det ingen tvil om. Mellom omgangene benyttet tilskuerne anledninga til å kikke på bilene og slå av en prat i depoet.

Ingen uhell

Lederen for bakkeløpet sier de har rigget løypa og gjort klart for mer internasjonale biler. Det var en god del spenning knyttet til hvordan det ville påvirke bakkeløpet, og ikke minst sikkerheten, å fjerne sjikanene, det vil si hindringene i banen, som er med på å redusere farta. Nilssen er glad for å melde at det verken var utforkjøringer eller skader av noe slag, selv med hastigheter opp mot 200 kilometer i timen. Han tror at det å skulle gjøre hurtige unnamanøvre i stor fart på mange måten kan være ei større utfordring enn det å kjøre fortere, men uhindret. Selv om alt gikk bra, sier han de allerede har fått tilbakemeldinger på ting som kan gjøres bedre.

- Noe visste vi om fra før. Vi bygger stein for steing og gjør så godt vi kan, og blir bedre for hvert år. Vi setter oss som mål å ha 40.000 tilskuere om to år, sier bakkeløpsgeneralen, som ikke ser bort fra at det på ett tidspunkt vil bli mulig å ha Formel 1-biler til start i Fjellandsbyen.

Tidlig løpsstart

Det startet onsdag med svidd gummi i Bardufoss leir, fortsatte torsdag med bilcross i Bardu og videre med bil- og flyshow i sentrum av Bardufoss på dagtid fredag, etterfulgt av dragrace ved innfartsveien til Målselv fjellandsby fredag kveld.

Allerede ved sjutida på lørdagsmorgenen begynte de første entusiastene å ankomme Fjellandsbyen. De fleste benyttet seg av gratis busstransport opp bakken, og mange bar på ryggsekker og campingstoler og var med det godt rustet til mange timer med motorsport, fart og spenning denne nydelige sommerdagen. Publikum rigget seg også til på strategiske steder langs veien for å heie fram kjørerne mer eller mindre midt i actionfeltet. Andre fulgte den 3,3 kilometer lange løypa fra start og til mål ved hjelp av storskjerm oppe ved kafeen og depoet, der speaker Per Christian Hoveødegaard time ut og time inn holdt det gående med informasjon av alle slag, både fakta og «fun facts», med en entusiasme og utholdenhet av de sjeldne.

Petter Solberg var tydelig fornøyd med å ha slått sønnens bakkerekord fra i fjor med nesten seks sekunder. Her gratuleres han av speaker Per Christian Håveødegård etter lørdagens første heat opp bakkene i fjellansbyen.

Powered by Labrador CMS