Det er Bjørn-Anders Eriksen fra Målselvs skiskyttere som har den gule ledertrøya før finaleløpet lørdag, men både Magnus Wassbakk (t.v.) og Emil Skjellberg (i midten) kan vinne norgescupen sammenlagt.

Tre Troms-løpere: En av dem vinner norgescupen

Bjørn-Anders Eriksen, Emil Skjellberg eller Magnus Wassbakk. En av de tre Troms-løperne står lørdag igjen som vinner av norgescupen i 17-årsklassen.

Publisert

– Jeg har veldig lyst til å vinne norgescupen. Jeg har ledet den lenge, så hvis blir jeg passert i det aller siste rennet vil det føles surt. Det vil svi, sier Bjørn-Anders Eriksen.

16-åringen fra Målselvs skiskyttere er klare for sesongens siste store renn når han lørdag står på startstreken i norgescupfinalen på Geilo. Der skal en fellesstart over 10 kilometer med fire skytinger avgjøre det hele.

Troms-dominans

Det meste er åpent før finalerennet om hvem som stikker av med seieren sammenlagt i norgescupen for løperne første året i juniorklassen for gutter. Det eneste som er sikkert er at det blir en løper fra Troms.

– Det blir tredobbelt Troms uansett, men jeg har veldig lyst til å vinne. Det vil være en nedtur om jeg ikke gjør det, sier Bjørn-Anders Eriksen.

Fem poengs ledelse

Han har 295 poeng før sesongens siste renn etter åtte av ni renn i norgescupen. Bare fem poeng bak kommer Emil Skjellberg. Balsfjordingen gikk for Målselvs fram til for to sesonger siden, men går nå for Tromsø skiskytterlag. Magnus Wassbakk fra samme klubb har 280 poeng på tredjeplass.

Det er sju av ni konkurranser som teller, og i og med at de to svakeste resultatene kan strykes, er det ikke bare poengene i den siste konkurransen som avgjør sluttstillinga.

– Det er mye som kan skje, og jeg tror Magnus blir den tøffeste. Han kan forbedre en 12. plass som han i dag har som svakeste resultat. Vinner han finalen, plusser han på 18 poeng, og da har ikke jeg noen sjanse, sier Bjørn-Anders Eriksen.

Svak helg i Tromsø

Selv kan han stryke en 6. plass som svakeste resultat så langt på åtte renn. I norgescupen i Tromsø for to uker siden, måtte han bokføre en 5.- og en 6. plass. Med sterkere resultater der, kunne sammenlagtseieren i norgescupen nærmest vært sikret allerede.

– Den helga var en stor nedtur for meg, sier løperen fra Målselvs skiskyttere.

– Har best odds

Emil Skjellberg kunne notere en seier og en andreplass i Tromsø. Den Balsfjord-fødte løperen gleder seg veldig til finaleløpet, og han synes det er spennende med tre Troms-gutter best i årsklassen deres.

– Bjørn-Anders har den beste oddsen før avslutninga, men både jeg og Magnus stiller sterke til start. Jeg har fått trent godt gjennom påska og har fått kvesset formen etter Tromsø, sier Emil Skjellberg.

Beste utgaven

Han har trent mye på enkeltskudd og gode intervalløkter, og satser på å være i sin beste utgave når startskuddet på fellesstarten går lørdag.

– Jeg har trua på at ting kan gå min vei. Fellesstart er en distanse jeg trives med, der skytinga har mye å si og det mentale er viktig. Jeg håper det går min vei så jeg får norgescup-tittelen med hjem, sier Emil Skjellberg.

Senior-NM

Alle tre 17-åringene innleder norgescuphelga med å stille i seniorenes NM-sprint på Geilo fredag. Bjørn-Anders Eriksen tror det vil være en fordel å få litt spenning ut av kroppen før finalekonkurransen i norgescupen dagen etter.

– Sprinten blir en god gjennomkjøring der jeg blir bedre kjent med traseen og løypa. Noen større ambisjoner der har jeg ikke, sier Bjørn-Anders Eriksen.

Norsk mester

Han liker at det er en fellesstart som avslutter norgescupen for juniorene. Så langt i sesongen har det vært to slike nasjonalt. Den første endte med en 4. plass på ham, mens Målselvs-løperen vant den andre suverent. Den var også NM-øvelse i klassen.

– Jeg trives med fellesstart, og de to liggende skytingene vil kunne avgjøre veldig mye, sier Bjørn-Anders Eriksen.

Treffprosent

Han har en solid treffprosent på 90 i liggende før helgas renn, mens han i stående er nede i 50 prosent. Ikke så unormalt for en første års juniorløper.

– Jeg har terpet på skytinga etter Tromsø-helga, og føler meg mer stabil i stående nå enn det jeg var der, sier Bjørn-Anders Eriksen.

Klar på at en seier i norgescupen vil bety veldig mye for hans del:

– Det er veldig spennende at finalen er så åpen som den er. Det er nesten ekstremt at så mye kan endre seg i aller siste løpet, men jeg håper at jeg klarer å berge dette hjem, sier målselvingen.

Kvanli i finalen

Også Ole-Kristian Kvanli fra Målselv går NM-sprinten for seniorer fredag og norgescupfinalen for juniorer lørdag på Geilo. Han går i 20–22-årsklassen der han er nummer 21 sammenlagt i norgescupen før finalehelga.

Powered by Labrador CMS