Åtte tapte år for Målselv – mulig det

Foto: Rolf Håvard Winje (arkiv)
Foto: Rolf Håvard Winje (arkiv)

«Kommunen bør like mye som å finne nyetablerere, også tilskynde videreutvikling for de allerede etablerte.»

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Det kunne vært interessant sånn i utgangspunktet å vite hvor mange etableringer som er gått tapt for Målselv fordi det har blitt avslag på etableringssøknader på Andslimoen. Bare for å ha fakta å forholde seg til.

Personlig tror jeg mer på Forsvarets nedtrekk fra området som årsak til at eventuelle etablerere har satt seg på gjerdet avventende. Også politiet er inne i en flyttefase/kanskje nedleggelse – dessverre. Alt til sammen gir befolkningsutviklingen en negativ trend.

En tredje faktor tror jeg er at enkelte partiers stadige ønske om å åpne for detaljhandel i et industriområde skaper usikkerhet for nyetablerere, i og med at reguleringsplanen sier noe annet. Videre kan åpning for detaljhandel ødelegge for fremtidig større industrietableringer.

Jeg mener at detaljhandel passer dårlig inn blant den allerede industrietablering som finnes på området. Blant annet maskin og anleggsutstyr, billagring og bilverkstede , betongproduksjon, traktorer og dens utstyr, gass- og ammoniakkoppbevaring, samt annen industrirelatert virksomhet. Ikke minst en av de store motorene på området, Lians Caravan. Alt dette definert som industri.

Når nå Lian ønsker å flytte over E6, så åpner muligheten seg blant annet for utvidelse av eksisterende rundkjøring. Her bør Statens vegvesen og kommunen se sitt høve og få utvidet arealet.

Og så kunne kommunen kanskje kjøpt opp Lians gamle forretningsområde og smykket det til for annen industri.

Med nærhet til byen i Midt-Troms og de bransjeforretningene som finnes der, skal det mot og økonomist ryggrad til å etablere lignende detaljforretninger som allerede finnes på Bardufoss og Finnsnes – bortsett fra å flytte matbutikker.

Kommunen bør like mye som å finne nyetablerere, også tilskynde videreutvikling for de allerede etablerte. Her bør kommunen være mer aktiv enn hva som er kjent per nå.

Tenker særlig på tilrettelegging for en større klynge bilforhandlere med sine plassbehov. Finnes fortsatt mange bilmerker som bør ønskes velkommen. La Andslimoen bli «bilforhandlernes Mekka» med utstilling mot E6.

Når det gjelder Coop på Andselv bygde de dessverre for lite. Jeg har likevel forstått det slik at omsetningen har gått opp etter utbyggingen. Coop bør nå ta et skritt videre. Bygg ut parkeringsplassen og lag et skikkelig kjøpesenter i de segmenter som kjøpesentre inneholder. Det trengs blant annat apotekutsalg på Andselv, og mye mer.

Lag parkeringsanlegg under bakken med inn-/utkjøring i rundkjøringen. Med stadig snørike vintre vil en slik parkering alene trekke kunder. Dette har vært nevnt før, men da stranda det vissnok på manglende deltakelse fra øvrig næringsliv. Nå tror jeg Coop har økonomisk rygg til å ta en slik utbygging alene. Jeg håper det, og ser fram til fortsatt vekst og trivsel i kommunen!

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS