MANGELFULLT: Inspeksjon foretatt av Statsforvalteren i Troms og Finnmark hos Bewi i Nordkjosbotn resulterte i tre avvik og det ble gitt to anmerkninger.
MANGELFULLT: Inspeksjon foretatt av Statsforvalteren i Troms og Finnmark hos Bewi i Nordkjosbotn resulterte i tre avvik og det ble gitt to anmerkninger.

Avdekket mangelfull avfallshåndtering og utslipp i bekk

Under en inspeksjon hos Bewi i Nordkjosbotn ble det avdekket tre avvik og det ble gitt to anmerkninger. Inspeksjonen viste at virksomhetens avfallshåndtering er mangelfull og at de har utslipp av plast til bekk.

Publisert Sist oppdatert

Med internkontroll av avfall, kjemikaler og utslipp som tema, gjennomførte Statsforvalteren i Troms og Finnmark i slutten av april inspeksjon for å kontrollere om gjeldende krav fastsatt i eller i samsvar med forurensningsloven overholdes hos isoporelement-fabrikken i Nordkjosbotn.

Farlig avfall

Når det gjelder sortering av farlig avfallsfraksjoner fremkommer det i Statsforvalterens rapport at virksomheten benytter kjemikalier på spraybokser uten at det var etablert beholdere for kasserte spraybokser.

«Oljefiller er en annen fraksjon som kan forekomme på verkstedet, og det var heller ikke etablert beholder for dette. Virksomheten må få på plass beholdere som egner seg til mellomlagring før levering, og sørge for at disse fraksjonene blir levert som farlig avfall», heter det i rapporten.

Det vises også til at virksomheten har levert farlig avfall, men ikke årlig, som er kravet så lenge den totale mengden farlig avfall overstiger ett kilo.

Utslipp til bekk

Neste avvik som ble funnet var at virksomheten har utslipp av plast til bekk. Her vises det til at ved befaring langs Roffabekken ble det observert utslipp av EPS-kuler fra virksomheten, en plastforurensning som kan være skadelig for fisk og dyr i området.

På tilsynsdagen ble det observert at kjemikalier som benyttes i produksjonen, lagres nær sluker og kum. Det ble også observert at det hadde vært søl av kjemikalier ved sluk i fyrrommet. Kjemikaliene var plassert på gitter med oppsamling i bunn, men det var ikke kant som eventuelt hindrer dunkene i å falle. Oljefat med oljeavfall var også plassert på gitter med oppsamling, men like i nærheten var det sluk langs åpning til port.

Det ble også gitt to anmerkninger. Den første gikk på at avviksføring kan forbedres, men den neste handler om at internkontroll kan forbedres.

Powered by Labrador CMS