IKKE SLIK: Som dette blir det nok garantert ikke på Artillerisletta på Setermoen 10. april 2021. Nå venter arrangørene på nye råd fra regjeringshold. Foto: Ivar Løvland
IKKE SLIK: Som dette blir det nok garantert ikke på Artillerisletta på Setermoen 10. april 2021. Nå venter arrangørene på nye råd fra regjeringshold. Foto: Ivar Løvland

Avgjør Reistadløpets skjebne denne uka

BARDU/MÅLSELV: I løpet av denne uka vil styret i Reistadløpet avgjøre hva slags renn det blir over fjellet fra Setermoen til Bardufoss. De avventer nå regjeringas nye restriksjoner før de tar sin avgjørelse.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har sagt at vi skal avvente pressekonferansen som regjeringa har sagt vil komme midt i mars. Når den er holdt, tar vi et styremøte for å bestemme hva vi gjør, sier daglig leder i Reistadløpet, Ivar Holand.

Han innrømmer at det per nå ikke ser veldig lyst ut med tanke på å kunne arrangere løpet som tenkt, men han vil heller ikke kaste inn håndkle før de er nødt til å gjøre det. Reistadløpet hadde planlagt et styremøte mandag kveld, men om ikke regjeringas nye råd for idrett og aktivitet fremlegges i før det, blir møtet utsatt.

– Vi tar et styremøte når nye råd foreligger. Hvis de ikke kommer i løpet av de nærmeste dagene, må vi bare sette oss ned og finne ut hva vi skal gjøre, sier Holand.

Venter i det lengste

Hvis dagens restriksjoner ikke endres, kan ikke Reistadløpet arrangeres verken som et normalår eller i grupper på maksimalt 200 løpere. Per nå er det ikke lov for løpere over 20 år å konkurrere, langt mindre kan utenlandske løpere få innreise for å være med. Det siste setter Visma Ski Classics-delen ut av spill. I forrige uke ble det klart at finalen i langløpscupen, Ylläs-Levi i Nord-Finland, blir flyttet til Sverige. Birkebeinerrennet ble også for et par uker siden erstattet med et renn på svensk side av grensen.

– Per nå er det ikke mulig å arrangere Reistadløpet, det ser vi også, men vi vil avvente i det lengste før vi bestemmer oss, sier Ivar Holand, som helst ikke vil si for mye om eventualitetene som de må vurdere om restriksjonene for langrenn opprettholdes.

Arrangørene får mange spørsmål om hva som blir å skje med rennet, og alle turselskapene som hadde varslet organiserte turer til årets renn har for lengst kansellert sine reiser. Både norske og utenlandske selskap.

– Vi har et informasjonsbehov, men vi har valgt å avvente hva regjeringa sier før vi gjør et endelig vedtak.

pågangen dabbet av

Per nå er det 636 påmeldte løpere til årets utgave. Mange av dem med overført påmelding fra fjorårets koronaavlyste renn. De siste ukene har det ikke vært veldig stor pågang med nye påmeldte løpere.

– Det er nok naturlig med litt lavere økning slik situasjonen og usikkerheten er nå, sier Ivar Holand.

Med stigende smittetall i samfunnet og stadig nye blodrøde områder, er ikke Ivar Holand superoptimist akkurat nå:

– Det har ikke akkurat blitt lysere for hver dag, selv om sola er lengre oppe, sier Reistadløpets daglige leder.

Han innrømmer at det er en tid med mye usikkerhet for dem, der de får brynt seg på alle mulige slags gjennomføringsmodeller. En av dem går etter det vi kjenner til ut på at folk kan gå turrennet over 34 km innenfor et tidsrom på noen dager, og få det godkjent som fullført for dem som ønsker det.

Powered by Labrador CMS