AVLYST: Det blir ikke Kalottspel i år. Foto: Arkivfoto
AVLYST: Det blir ikke Kalottspel i år. Foto: Arkivfoto

Avlyser årets Kalottspel

MÅLSELV: I det lengste håpa man på at Kalottspel kunne gjennomføres i år. Nå har de innsett at det ikke går.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Kalottspel i ei pressemelding onsdag. Avgjørelsen om å avlyse årets festival er gjort basert på retningslinjer fra staten om offentlige arrangement. Daglig leder i Kalottspel, Nina Fjeldet, erkjenner at det var en vanskelig avgjørelse å ta.

– Vi hadde håpa i det lengste på at det skulle være mulig å gjennomføre Kalottspel også i år, men etter hvert har vi sett at det er det ikke. Kalottspel er tufta på samvær, dans og spill i lag, og med den situasjonen vi er i nå, er det umulig å gjennomføre, sier Fjeldet i pressemeldinga.

Landegrenser som muligens vil være stengte, og nyproduksjoner som ikke får produksjonstid, gjør det også vanskelig å arrangere festivalen som skulle gått av stabelen i august.

– Det ble rett og slett for mye usikkerhet rundt arrangementet, og for lite rom for essensen i Kalottspel, sier Fjeldet.

Alternativt Kalottspel

Programmeringa av årets festival var helt i sluttfasen da covid-19 inntok landet, og innspurten ble satt på vent i påvente av retningslinjer på hvordan pandemien ville påvirke Kalottspel. Sjøl om det ikke blir festival som man er vant til, skal de prøve å få til noen form for aktivitet i løpet av festivaluka.

– Vi har mange gode ideer og tanker, og kommer tilbake med mer informasjon om dette når ting er klart, sier Fjeldet i pressemeldinga.

I år fyller Kalottspel 50 år, noe som skulle markeres tydelig under festivalen. Nå utsettes også feiringa til neste år. Fjeldet er også i dialog med årets artister, og regner med at noen av dem vil bli med videre til neste år.

Oppfordring

Vømmølbasen og Porcelen Band var blant de store navnene til årets festival. Fjeldet er i dialog også med dem om hvordan de skal løse situasjonen, og alle som har kjøpt billetter vil få informasjon i løpet av de nærmeste dagene. I pressemeldinga sender Fjeldet en hilsen til alle Kalottspelvenner og alle som liker musikk, dans og trivelig samvær.

– Vi oppfordrer alle til å bruke tida og sommeren på best mulig måte. Nyt musikken og dansen så godt som råd; oppsøk strømmekonserter, vipps en artist, støtt #ingenrefusjon. Nyt naturen, opplev regionen og landet vårt og ta vare på deg selv og alle rundt deg, oppfordrer Kalottspel-lederen.

Powered by Labrador CMS