Foto: Kari Anne Skoglund (illustrasjon)
Foto: Kari Anne Skoglund (illustrasjon)

Avlyser skutermøte etter råd fra smittevernlegen

MÅLSELV: Førstkommende mandag skulle skuterpolitikken i Målselv debatteres på et folkemøte i Istindportalen. Slik blir det ikke.

Publisert Sist oppdatert

– Vi fikk et råd fra smittevernlegen i Målselv om å avlyse møtet, og det har vi gjort, sier initiativtaker for møtet, Venke Sørum.

Engasjement

Nye Troms skrev tidligere denne uka om folkemøtet i privat regi. Møtet var berammet til førstkommende mandag, og arrangøren hadde i utgangspunktet fått klarsignal for å slippe inn inntil 130 møtedeltakere i storsalen i Istindportalen. Denne beslutninga var imidlertid ikke klarert med smittevernlegen, og etter at møtet ble kjent fikk arrangøren et klart legeråd om å droppe møtet under de rådende koronaforhold.

– Det er klart at vi skal følge smittevernreglene, men vi trodde at dette var i orden da vi fulgte de retningslinjene man opererer med i Istindportalen, sier Sørum, som håper å kunne få arrangert et tilsvarende møte så snart koronasituasjonen tillater det.

– Det har vært et voldsomt engasjement for dette møtet, for det er ingen tvil om at det er mange som har et sterkt behov for å få mer informasjon. Og ikke minst: Å diskutere Målselv kommunes skuterpraksis med tanke på dispensasjoner og muligheter, sier Sørum.

Ikke tilrådelig

Smittevernlege Vidar Bjørnås bekrefter at han ble kontaktet av arrangørene etter at møtet var bekjentgjort, og han ga da et klart råd.

– Myndighetene fraråder denne type arrangement, og jeg ga et råd om at et slikt møte ikke burde avvikles. Det er ikke riktig å si at jeg satte foten ned for møtet, men jeg klargjorde at det måtte håndheves strenge smittevernregler dersom møtet skulle finne sted. Om man skal samle så mye folk som det kunne ligge an til her, må man ha veldig strengt smittevern slik forholdene nå en gang er, sier Bjørnås, som likevel skjønner folks behov for å komme i gang igjen med arrangement av denne typen.

Smittevernlege Vidar Bjørnås ga arrangøren råd om å ikke avvikle det planlagte skutermøtet i Istindportalen førstkommende mandag. Det rådet blir fulgt, og dermed er møtet avlyst og utsatt i påvente av bedre smitteverntider.

– Ja, jeg skjønner veldig godt at behovet er der, men vi må være forsiktig og ta forholdsregler ei stund til. Og spesielt når det gjelder slike innendørsarrangement er det viktig at smittevernet håndheves strengt, sier han.

Powered by Labrador CMS