Har bakkeløp-datoene klare:

MÅ VENTE: Norges råeste bakkeløp må vente til tidligst i januar før de får svar på om det kan bli scener som dette på Målselva i juli. Illustrasjonsfoto Foto: Kari Anne Skoglund
MÅ VENTE: Norges råeste bakkeløp må vente til tidligst i januar før de får svar på om det kan bli scener som dette på Målselva i juli. Illustrasjonsfoto Foto: Kari Anne Skoglund

Ba om avklaring for vannskutershowet

MOEN: Norges råeste bakkeløp har både datoene og programmet spikret. Men de mangler ei avklaring de ba kommunestyret komme med snarest mulig.

Publisert Sist oppdatert

De to siste årene har Norges råeste bakkeløp måttet avlyse eventen som går over flere dager, de fleste i Målselv, i juli. Det hele krones med et fartsfylt billøp opp veien til Målselv Fjellandsby. Allerede til arrangementet som skulle avholdes i sommer, søkte arrangøren om tillatelse til å gjennomføre et tilleggsarrangement med vannskutershow på Målsleva. Etter at arrangementet i 2021 ble avlyst, søkte de om å få holde det i 2022 mellom gamle og nye Målselv bru på Moen.

De folkevalgte har sagt ja, men flere aktører klagde saken til Statsforvalteren. Foreløpig er ikke saken endelig avklart, og det ba primus motor for Norges Råeste Bakkeløp, Jan-Helge Nilsen, kommunestyret i Målselv om å få gjort – helst innen jul.

– Det siste vi hørte var at det måtte utredes på nytt. Vi ønsker en avgjørelse så raskt som mulig, sa han i onsdagens møte.

Vil slippe billettene

Det var ikke uten grunn.

– Vi sitter og venter på å få ut programmet og billettene for 2022. Vi har ikke god tid. Vi har hørt med fylkeskommunen og statsforvalteren, og vi mener det ikke finnes fare for forurensning. Får vi dette til, er vi ikke langt unna å kunne vente mellom 30.000 og 35.000 besøkende til sommerens arrangement, sa han.

Tirsdag 19. juli er den første datoen for motorarrangementet, og startskuddet går i Harstad. De påfølgende dagene blir det bilshow, dragrace, bakkeløp og om mulig vannskutershow i Midt-Troms. Ett av arrangementene går på Finnsnes, resten i Målselv.

HAR ETT USIKKERHETSMOMENT: Norges råeste bakkeløps primus motor, Jan-Helge Nilsen, er klar for å legge ut dato og billetter for sommerens arrangement. Men det er fortsatt usikkert om det kan bli vannskutershow på Målselva.

Ordfører Bengt-Magne Luneng (Sp) måtte meddele at de etter all sannsynlighet ikke får behandla saken på denne siden av nyttår.

– Dette er en sak som ligger til behandling hos plan- og næringsutvalget, og de har ikke møte igjen før i januar. Men vi satser på rask behandling der, sa han, og la til at Målselv ønsker å takke Norges råeste bakkeløp for aktiviteten og folkelivet de skaper i kommunen, med et arrangement de ønsker å være med å videreutvikle.

Roser Bardufoss Arena

Norges råeste bakkeløp har hatt en flerårig samarbeidsavtale med Bardufoss Arena, prosjektet som i tre år har jobbet for å skape idrettsarrangementer rundt om i Målselv. Det prosjektet ble enstemmig avsluttet seinere i løpet av kommunestyret, da det ikke har vært mulig på nåværende tidspunkt for aktørene prosjektet gagnet å finne penger nok til å skulle videreføre det. Nilsen ble forespurt av Aps representant Arild Braathen om han kunne sette ord på betydning Arena Bardufoss har hatt for Norges råeste bakkeløp.

– Det er trasig om Arena Bardufoss avsluttes. Det har vært et knutepunkt og et kontaktpunkt for oss inn i miljøet i Målselv, som har vært viktig. Jeg er selv fra Harstad, og det har vært lagt ned en fantastisk jobb for oss av prosjektleder Stig Magne Hagen, og for mange andre. Hans kontaktnett kan ikke kjøpes for penger, for å si det sånn, sa Nilsen.

Powered by Labrador CMS