TIL UNGDOMMEN: Ole-Johan Rødvei i Høyre ønsket å gi Fuglelia til BULA-huset, og mente det er noe det er behov for, for at ungdom skal trives i Balsfjord. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
TIL UNGDOMMEN: Ole-Johan Rødvei i Høyre ønsket å gi Fuglelia til BULA-huset, og mente det er noe det er behov for, for at ungdom skal trives i Balsfjord. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Ba om grundigere Fuglelia-utredning

BALSFJORD: De siste tre årene har lokalene til gamle Fuglelia barnehage stått tomme. Politikerne ønsker seg mer informasjon før de skal ta stilling til hva den skal brukes til.

Publisert Sist oppdatert

Rådmannen sin innstilling til formannskapet var at Fuglelia barnehage skulle legges ut for leie på det åpne marked. Det ønsket ikke politikerne i formannskapet, under onsdagens formannskapsmøte. Ulike bruksområder ble diskutert, men ingen ble landet på.

BULA

Høyres Ole-Johan Rødvei la fram et forslag om at BULA huset skulle leies ut vederlagsfritt til BULA, og fungere som et ungdomshus, slik som BULA er i dag.

- Ungdommen i kommunen trenger et sted å være, og de kan selv stå for de utbedringer som behøver og gjøres i bygget. Det vil nok også gi dem en slags eierskapsfølelse til bygget, sa Ole-Johan Rødvei under møtet.

Rødveis forslag falt mot to stemmer, da det kun var han og Sonja Abrahamsen fra Fremskrittspartiet som stemte for.

Bedre utredning

I saksutredninga fra administrasjonen var det lagt fram noen aktuelle leietakere som har meldt sin interesse til kommunen, slik som gründernettverket Kreative Balsfjord, Balsfjord Folkebibliotek, pensjonistforeninger og BULA. Det står skrevet at bygget er i relativt god stand og at det ikke vil medføre store kostnader å rette opp i hærverk og innbrudd som har medført noe skader på bygget det siste året. Utover det sto det ingen informasjon i saksframlegget vedrørende kostnader og verdi. Arbeiderpartiordfører Gunda Johansen etterlyste ei grundigere saksutredning i to punkter.

- Det ene er at lokalene til Fuglelia barnehage vurderes ut fra kommunens egne behov og lokale lag og foreningers behov. Dette i forhold til restlån, bygningsmessige utfordringer og kostnader, behov for endringer, funksjonalitet, adkomst, pakeringskapasitet og lignende, sa Johansen.

Hun ba også om ei utredning på hva et eventuelt salg av bygget vil innebære for kommunen.

- Det mangler noe vesentlig i utredninga. Vi må vite hva som må gjøres, og hva det eventuelt koster, sa Johansen i det hun la fram sitt forslag, som deretter ble enstemmig vedtatt av formannskapet.

Powered by Labrador CMS