Gjør seg klar til skisesongen:

IDYLL: Flott utsikt fra Andsfjellet for løperne. Foto: Ole Reidar Mathisen
IDYLL: Flott utsikt fra Andsfjellet for løperne. Foto: Ole Reidar Mathisen

Bakkeintervaller i Nord-Norges kanskje beste treningsområde

ANDSFJELLET: Lørdag gjennomførte Erik Valnes og flere lokale skiløpere en intervalløkt opp Andsfjellet som en del av oppkjøringen til neste sesong. Konkurranseinstinktet slo til da de nærmet seg toppen.

Publisert Sist oppdatert

Skiløpere fra Bardufoss, Senja og Tromsø kom til Bardufoss for å gjennomføre løpeturen opp fjellet på drøye 8 kilometer og 540 høydemeter. I utgangspunktet var det snakk om å benytte dagen til en felles treningstur men det blir ikke det samme uten en liten konkurranse.

– Det er en uhøytidelig konkurranse der det er snakk om å være den første som rører veggen på radaren på toppen, sa BOIF-løper Erik Valnes.

Erik Valnes (foran) samlet langrennsløpere til å løpe intervaller opp Andsfjellet.

Nygaard sterkest

Selv om konkurransen var å komme først på toppen så var fokus underveis på felles trening og å løpe sammen. Da det gjensto en liten kilometer gikk gruppen i konkurransemodus og fokuset ble på å være den første på toppen. Valnes var ikke en del av konkurransen men var jury for å kåre en vinner. Da gruppen med løpere kom over den siste bakketoppen var det Andreas Nygaard fra Team Ragde Eiendom som var sterkest og ble den første til å røre veggen. Premien var kun heder og ære men gleden over å ha fullført var stor.

Sivert Moen fra Mellembygd var en av de som deltok og var fornøyd med løpet.

– Det er tungt, men det er utrolig gøy å delta på noe slikt når vi er så mange, sa Moen etter løpet.

Moen skal gå for det nordnorske rekrutteringslaget for langrennsseniorer i den kommende sesongen. Sammen med seg på rekrutteringslaget finner vi blant annet BOIF-løperen Maximilian Bie som også var med å løpe opp Andsfjellet.

Valgte bryllup over løp

Håkon Mikalsen fra Tromsø var savnet av flere under lørdagens løp, men han hadde viktigere ting å ta seg av. Mikalsen gikk til alters denne dagen og en tur til Bardufoss for å løpe først hadde neppe falt i god jord på hjemmebane. Treningskamerat Andreas Nygaard tok derimot turen til Bardufoss før bryllupsfesten.

– Det blir litt dårlig tid men nå bærer det rett til bryllup, sa Nygaard før han hastet videre.

Nygaard har også begynt oppkjøringen til langløpssesongen som i utgangspunktet skal starte 27. november i Livigno. Langløperne kommer til Midt-Troms 10. april 2021 under Reistadløpet.

Mens Erik Valnes konkurrerer i sprintdistanser så konkurrerer Andreas Nygaard og Petter Skinstad fra Team Coop på distanser over 50 kilometer eller mer. Sesongoppkjøringen er likevel ikke så ulik.

– Selv om jeg konkurrerer over tre minutter og de andre på tre timer så trener vi ganske likt i oppkjøringen for å få et grunnlag, sa Valnes.

Nord-Norges beste treningsområde

Petter Skinstad er langrennsekspert for TV2 og er en aktiv langrennsløper. En gang i tiden kalte han seg Norges dårligste proff, men det har ikke tatt fra han gleden av å konkurrere på ski. I sommer er han på besøk hos kjæresten i Sørreisa og benytter tiden til å trene sammen med Erik Valnes og andre løpere i området.

– Bardufossområdet må være det desidert beste treningsområdet i Nord-Norge, og hvorfor man ikke legger nordnorsk skilinje hit er for meg et mysterium, sa Skinstad etter løpet.

Flott utsikt fra Andsfjellet for løperne.

Petter Skinstad er sønn av tidligere landslangsløper Åge Skinstad og driver nå Team Coop sammen med sin far og sin bror Mårten. Forrige sesong var deres første i Visma Ski Classics og med seg på laget hadde de blant annet Dario Cologna.

– Dario stilte som gjesteløper for oss i et par løp og vi håper han vil være med i noen løp i den kommende sesongen også, sa Skinstad.

Powered by Labrador CMS