FÅR NY ASFALT: Det skal legges om lag 100 kilometer asfalt på fylkesveiene i Troms i år. Deriblant nærmere 17,5 kilometer ny asfalt i Balsfjord. (Arkivfoto: Knut Solnes)
FÅR NY ASFALT: Det skal legges om lag 100 kilometer asfalt på fylkesveiene i Troms i år. Deriblant nærmere 17,5 kilometer ny asfalt i Balsfjord. (Arkivfoto: Knut Solnes)

Balsfjord «asfaltvinner» i Troms

BALSFJORD: Årets asfaltprogram for fylkesveiene er nå klart. Det skal blant annet legges over 16 kilometer asfalt på Fylkesvei 858 til Malangen.

Publisert Sist oppdatert

Årets asfaltprogram innebærer at det planlegges dekkelegging på om lag 100 kilometer fylkesvei i Troms fylke i 2018. Kostnadene er beregnet til om lag 80 millioner kroner.

– Innenfor svært stramme økonomiske rammer er jeg tross alt fornøyd med at vi får til å prioritere asfaltering av disse strekningene. Selv om behovet på våre 3000 kilometer fylkesvei er atskillig større, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo fra Senterpartiet, i ei pressemelding.

Dekkeprogrammet er utarbeidet på bakgrunn av Statens vegvesens faglige anbefalinger, men også med utgangspunkt i fylkeskommunens vedtatte budsjett for i år. Flere momenter har vært med i vurderingene og prioriteringene. Deriblant trafikksikkerhet, trafikkmengde, viktighet for næringstrafikk og veidekkets faktiske tilstand.

Har ventet lenge

I Nye Troms sitt dekningsområde får følgende fylkesveier ny asfalt:

  • Fv 858 – Skogstad til krysset ved Skjæret i Balsfjord (16 240 meter asfalt).
  • Fv 87 – Eijabakken-Stormyra i Tamokdalen i Balsfjord (1190 meter asfalt).
  • Fv 847 – fra rundkjøringa på E6 på Setermoen til Setermoen øst i Bardu (1880 meter asfalt).

– Fylkesvei 858 i Balsfjord og Fylkesvei 91 i Lyngen er de områdene der det vil bli lagt mest ny asfalt dette året. Dette er strekninger som lenge har stått på lista med behov for opprusting av veidekket, forteller fylkesråden.

På Fylkesvei 91 mellom Ura og Svensby i Lyngen skal det legges 11,185 kilometer asfalt.

Enormt etterslep

Ivar B. Prestbakmo framhever at det er et totalt etterslep på vedlikeholdet av fylkesveinettet i Troms på nærmere åtte milliarder kroner. På landsbasis er etterslepet på fylkesveiene på mellom 70 og 80 milliarder kroner. Han mener derfor det er åpenbart at det trengs et nasjonalt etterslepsprogram.

– Det vil gjøre det mulig for fylkeskommunen å blant annet ruste opp og dekkelegge atskillig flere mil med vei enn hva Stortinget og regjeringa i dag gjør mulig, sier han.

Powered by Labrador CMS