Blir ny kommunalsjef i Balsfjord:

NY JOBB: Benedicte Lilleng ser fram til å få jobbe med oppvekst og kultur, som ny kommunalsjef i Balsfjord kommune. Arkivfoto: Ivar Løvland
NY JOBB: Benedicte Lilleng ser fram til å få jobbe med oppvekst og kultur, som ny kommunalsjef i Balsfjord kommune. Arkivfoto: Ivar Løvland

– Balsfjord er en stor og spennende kommune med mange muligheter

BALSFJORD: NAV-leder Benedicte Lilleng blir ny kommunalsjef for Balsfjord kommune. Med 13 års erfaring fra skolesektoren i bagasjen, ser hun fram mot å jobbe for gode oppvekstvilkår i Balsfjord.

Publisert Sist oppdatert

Etter syv år som NAV-leder fant Benedicte Lilleng ut at tida var rett for å bidra inn mot en ny sektor. Nå har hun fått jobben som Balsfjord kommunes nye kommunalsjef for oppvekst og kultur, en jobb hun ser fram til å gyve løs på ved inngangen til august.

– Dette blir utrolig spennende. Det kommer til å være masse nytt å sette seg inn i, men det er jeg topp motivert for. Det blir faglig interessant å få jobbe for god kvalitet i tjenestene for barn og unge, og bidra til gode arenaer for kultur og integrering, sier Lilleng til Nye Troms.

Lang erfaring

Lilleng har 13 år erfaring fra skolesektoren.

– Jeg er utdannet lærer i utgangspunktet og har jobbet som det før mine syv år som NAV-leder. I NAV har jeg først jobbet som leder i Storfjord, deretter for både Storfjord og Balsfjord og til slutt for det nye, sammenslåtte kontoret, sier Lilleng, og forteller at hun også har en mastergrad i ledelse.

Nå var hun klar for nye oppgaver, og da tenkte hun at å komme tilbake til skole- og barnehagesektoren føltes riktig.

– Tida var rett, og jeg ser fram til å bidra inn mot den sektoren. Så er Balsfjord en stor og spennende kommune med mange muligheter, sier Lilleng.

Integrering

Et av feltene som Lilleng også vil ha ansvar for som kommunalsjef for oppvekst og kultur, er integrering. Dette forteller hun at også har vært en stor del av jobben i NAV.

– Å sørge for god integrering har absolutt vært en stor del av jobben i NAV også, så det er noe jeg tar med meg i den nye jobben. Jeg har også et sterkt samfunnsengasjement, som jeg håper jeg får brukt, sier hun.

Den kommende kommunalsjefen bor i Storfjord, og har allerede lang erfaring med å pendle til Balsfjord, og tror heller ikke det blir noe problem å pendle til kommunesenteret. Jobben hennes som leder for det felles NAV-kontoret for Storfjord og Balsfjord vil det bli opp til både stat og kommune å rekruttere til.

– NAV er jo eid av både kommune og stat. Det vil være en jobb som de i partnerskapet vil stå for rekrutteringa til, sier Lilleng.

Powered by Labrador CMS