Mens Vida (t.v.) og Frida skal spille piano, skal Matilde synge når jentene sammen med en rekke andre spennende musikere skal opptre på «Vårens vakreste musikkeventyr» første lørdag i mai.

Gleder seg til å være i rampelyset

Vida, Matilde og Frida elsker musikk og det å få lov til å opptre for publikum. Nå øver de og storgleder seg til å opptre på «Vårens Vakreste Musikkeventyr».

Publisert Sist oppdatert

– Vi øver bare en gang i uka på skolen, men hadde ønsket at vi kunne få øve mye mer på skolen, spesielt i forkant av konserter, sier jentene som alle går i samme klasse på Storsteinnes skole.

Flinke lærere

De tre 12-åringene er samtidig snar frempå og skryter av sine lærere.

– Vi har forskjellige lærere til ulike instrument, og alle er de flinke til å lære fra seg. Det er også Eskil, som er musikklæreren vår i skolefag, sier jentene.

I tillegg til dyktige lærere skryter de av alle andre som er med på kulturskolen.

– Det er kjempegøy å være med, og så er det veldig morsomme folk som er sammen med oss. Vi har det skikkelig trivelig, sier de.

Øver hjemme

Vida, som har spilt piano i fem år, forteller at selv om det bare er øving en time på skolen i løpet av ei uke, så øver hun mye hjemme.

– Jeg øver nesten hver dag. Nå blir det mye øving til låten «When the party is over», som jeg skal fremføre på Vårens Vakreste, sier Vida.

Nylig deltok hun på UKM fylkesmønstring på Finnsnes, etter å ha gått videre fra ungdommens kulturmønstring i Balsfjord.

– Der spilte jeg låten «Another love» på piano. Fremføringen var jeg fornøyd med, men vi har fremdeles ikke fått vite hvem som går videre fra fylkesmønstringen, sier Vida.

Opptrer sammen

Like lenge har Frida spilt piano.

– Det er veldig gøy å være på kulturskolen og få opptre på ulike konserter med publikum i salen. Jeg gleder meg til å opptre sammen med Matilde. Hun synger og jeg spiller piano, sier Frida.

Mens Vida og Frida gjør seg klar for sin femte utgave av «Vårens vakreste musikkeventyr», er det tredje gang Matilde skal være med på det flotte kulturarrangementet i amfiet på Storsteinnes skole første lørdag i mai.

– Jeg og Frida opptrer i lag. Hun spiller piano og jeg synger, aller helst på engelsk, men det skjer også at vi fremfører tekster på norsk, sier Matilde.

Vil ha flere med

Før jentene må inn til time forteller de at det også skal være vårkonsert på Storsteinnes skole, der alle skolene er invitert til å være med på en flott konsert som avslutning på skoleåret.

–Og så er det sånn at det er mest jenter som er med på UKM og ulike kulturarrangement, men heldigvis er det også noen gutter som er med. Vi oppfordrer enda flere til å være med. Dette er nemlig kjempegøy, avslutter Vida, Frida og Matilde.

Å få opptre på «Vårens Vakreste Musikkeventyr» settes stor pris på av deltakerne. En glede som «Syng med oss», med Elisabeth Salangli, Erling Kristensen, Lise Andrea Lillebø og bandleder Frøydis Dalheim viste til fulle under fjorårets arrangement.

To timer

Mens «Vårens Vakreste Musikkeventyr», sist år ble i lengste laget, begrenser arrangørene innholdet noe i år.

– Sist år hadde vi et luksusproblem med veldig mange deltakere, som førte til en veldig lang konsert. I år begrenser vi noe slik at programmet skal bli ca. 2x50 minutter, sier Roy-Arne Myhre.

Faglederen for kulturskolen legger til at de i år har fått med mange flotte deltakere.

– Absolutt. Her har publikum mye å glede seg til. Noen gjengangere, noen overraskelser - i alle aldre, sier Myhre.

Gror godt

Som gitarlærer i kulturskolen forteller han at det gror godt blant unge musikere og kunstnere.

– Balsfjord deltok på Fylkesmønstringen UKM nå i helga. Vi hadde med tre kunstnere, samt tre musikkinnslag på scenen. Disse var bandet EKKO fra Sand med sin egenlagde låt, duoen Ingrid og Nanna med sang og Vida med pianospill. Balsfjord hadde også med et kanonbra crew på arrangement-siden, med Blanka i spissen. De fortjener også heder og ære, sier Roy-Arne Myhre.

Han legger til at samtlige fra Balsfjord, som deltok på fylkesmønstringen med musikkinnslag, skal opptre på «Vårens vakreste musikkeventyr» lørdag 4. mai.

Powered by Labrador CMS