TURHEFTE: Dette heftet sendes i disse dager ut til beboere i Balsfjord. Målet med heftet er å informere om turmulighetene i Balsfjord. Foto: Privat
TURHEFTE: Dette heftet sendes i disse dager ut til beboere i Balsfjord. Målet med heftet er å informere om turmulighetene i Balsfjord. Foto: Privat

Balsfjord og omegn turlag med splitter nytt turhefte

BALSFJORD:I disse dager sendes turlagets turhefte rundt til husstander i Balsfjord. Målet er å orientere naturentusiaster om Balsfjords turmuligheter.

Publisert Sist oppdatert

Balsfjord og omegn turlag har i samarbeid med Ishavskysten friluftsråd laget et nytt turhefte for Balsfjord, skriver turlaget på sine hjemmesider.

Informasjonshefte

Turheftet skal ifølge turlaget brukes for å gi nyttig informasjon om ting som parkering, vanskelighetsgrader, samt tips og råd til turgåere som ferdes i naturen, men også i forbindelse med en lokal trimkonkurranse ved navn «Ti på topp i Balsfjord».

Styremedlemmer i Balsfjord og omegn turlag Guri-Anne Ryeng-Berglund og Irene Skoglund forteller at heftets formål informere.

- Vi har til sammen beskrevet 41 forskjellige turer i regionen. Disse blir tilsendt til alle i kommunen.

- Turheftet er mer enn bare «Ti på topp». I dette heftet ønsker vi å beskrive flere fine turer. Noen av turene er med i konkurransen.

Sett bort fra heftene som sendes i posten, vil det også være mulig å skaffe seg et hefte i flere butikker, opplyser dem.

- Tanken er at vi legger heftene ut i de samme butikkene der de har vært tidligere. Blant annet på Rådhuset, Coop Extra Mestervik, Rema 1000 Storsteinnes og Trekantkiosken Nordkjosbotn, opplyser de.

Blir ikke laga nytt

Ryeng-Berglund opplyser om at heftet som nå turlaget og Ishavskysten friluftsråd nå har laget ikke kommer til å bli produsert på nytt på lengre tid.

- Tanken er at når heftet nå er distribuert, så skal heftet vare i noen år. Det blir nok ikke laget et nytt hefte på de neste ti årene. Det er viktig å ta vare på det og benytte seg av det i mange år framover.

Skulle folk fra andre kommuner en Balsfjord ønske seg et hefte vil det være muligheter for dem, forteller styremedlem Irene Skoglund.

- Vi får inn mange ekstra sånn at folk i andre kommuner kan få om de skulle ønske det.

Konkurransen

Konkurransen finner sted i hele juni avsluttes den 30. september. De laveste toppene kan de turivrige balsfjordingene gå fra og med 1. juni, de middels og vanskelige løypene fra og med 20. juni og 1. juli for de aller høyeste toppene.

- For å være kvalifisert for å få premien i konkurransen må barna ha gått fem toppturer, mens de voksne må ha gått åtte.

Powered by Labrador CMS