Fjellrev fanget på kamera i samme område som det ble gjort observasjon i forrige uke

I forrige uke publiserte vi en sak om Arne Pedersen som fikk en sjelden opplevelse. Rett utenfor stuedøra fikk han nemlig et aldri så lite besøk av en skapning like hvit som snøen. Nå er den sjeldne arten igjen observert - også i Aursfjorden. 

Publisert Sist oppdatert

 Pedersen fikk et glimt av den sjeldne arten på gårdsplassen ved Aursfjorden i Balsfjord.

– Jeg sto nede ved fjøset da fjellreven kom fram i hagen. Avstanden til dyret var 30–35 meter. Et syn jeg aldri har sett før. Dyret var like hvit som snøen og hadde fyldig pels. Et flott dyr, sa Pedersen.

Dessverre rakk han aldri å ta bildet av det sjeldne synet.

– Jeg så den bare noen sekunder før den rundet hushjørnet og forsvant opp mot skogen. Om det er andre som har gjort observasjoner av dyret vet jeg ikke. Det kan jo være at elgjegere som har viltkamera stående ute i skogen har fått bilde av den. Det hadde jo vært spennende om noen har fått den på kamera. 

Nå er den sjeldne arten igjen blitt observert, men denne gangen også fanget på film. Et kamera på ei hytte i Aursvika filmet nemlig den lille krabaten mens den løp over verandaen. 

Her løper fjellreven over verandaen: 

Jon Ove Scheie i Statens naturoppsyn (SNO) sier det var morsomt å se den lille krabaten på video. 

– Det er ikke noe nytt fra vår side og ingen bombe at den viser seg fram. Det er selvfølgelig artig at folk sier i fra og får det logga. 

SNO legger inn observasjoner forløpende og Scheie forteller de har fått inn tre hendelser på få uker, men at det ikke er spesielt rart.

– Fjellreven er ikke så veldig sky så det er på ingen måte rart at den viser seg fram. Møter man dem på fjellet kan de virke veldig tamme og komme helt nært for å stjele ei brødskive.

– Dukker det opp flere steder så kan det være den samme krabaten. Jeg håper folk koser seg med synet før reven vandrer videre, sier Scheie. 

Powered by Labrador CMS