ILLUSTRASJONSFOTO
ILLUSTRASJONSFOTO

Balsfjordmenn må i fengsel

BALSFJORD: En balsfjordmann i begynnelsen av 20-årene er i Nord-Troms tingrett dømt til fengsel i 45 dager for flere brudd på vegtrafikkloven. I samme sak ble en annen jevnaldrende balsfjording dømt til fengsel i 18 dager.

Publisert Sist oppdatert

Sistnevnte ble tiltalt og dømt for å ha ført motorvogn mens han var påvirket av alkohol. Han ble også dømt for å ha latt en annen bruke en motorvogn som han eide uten å ha forvisset seg om at den han lot bruke motorvognen, fylte vilkårene for å føre den. I domsslutningen heter det at fullbyrding av straffen utsettes med en prøvetid på to år.

Den unge mannen fradømmes også retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for en periode på ni måneder, og han pålegges å ta delvis ny førerprøve ved gjenerverv av førerkortet.

Flere brudd

Mannen som fikk den hardeste straffen, ble dømt for å ha ført motorvogn i påvirket tilstand og for ikke å ha overholdt bestemmelsene om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom. Grunnlaget for sistnevnte var at han etter rettens syn i august 2015 førte en personbil som havnet utafor vegen. Han ble også dømt for å unnlate å hjelpe sin passasjer som fortsatt satt skadet i bilen da han forlot ulykkesstedet. Og i tillegg ble han dømt for å ha ført motorvogn uten å inneha gyldig førerkort.

Mannen dømmes også til å betale en bot på 24 000 kroner og fradømmes retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for en periode på tre år. Ved gjenerverv av førerkortet pålegges han å ta full ny førerprøve. Balsfjordmannen ble også dømt til å betale saksomkostninger med 2000 kroner.

Powered by Labrador CMS