KAN SØKE STØTTE: Lag og foreninger har måttet avlyse mange arrangementer den siste tida. Bildet er fra en isfiskekonkurranse i fjor. Foto: VERA LILL BJØRKHAUG
KAN SØKE STØTTE: Lag og foreninger har måttet avlyse mange arrangementer den siste tida. Bildet er fra en isfiskekonkurranse i fjor. Foto: VERA LILL BJØRKHAUG

Bank deler ut én million kroner i koronastøtte til lag og foreninger

MÅLSELV: Sparebanken Narvik inntok for omkring et år sia Midt-Troms. Nå setter de av midler til lag og foreninger som trenger det.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke lett å drive frivillige lag og foreninger for tida. Det er ikke lov å ha arrangementer med større sammenkomster av folk, og dermed har en rekke små og store arrangement som drives av frivillige, måttet avlyses. Dette er arrangement som for mange er hovedinntektskilden for den årlige drifta deres. I tillegg er det mange bedrifter som har måttet permittere ansatte og sliter som følge av koronakrisa, så da er nok ikke sponsing av lag og foreninger det første som står på lista over tiltak å bruke midler på for mang en liten eller mellomstor bedrift framover.

Her vil Sparebanken Narvik gjøre sitt for å bidra.

Opptatt av å støtte

Derfor setter de nå av én million kroner ekstra for å støtte lag og foreninger som sliter økonomisk som følge av koronapandemien.

– Vi er opptatt av å opprettholde og utvikle en attraktiv region gjennom et variert fritidstilbud, kulturarrangement og gode oppvekstsvilkår. Derfor ønsker vi å sikre at frivillige lag og foreninger kan fortsette sitt viktige arbeid når situasjonen etter hvert normalisere seg. Vi heier på dere, og vi savner den aktiviteten dere skaper, sier administrerende direktør i Sparebanken Narvik, Elling Berntsen, til Nye Troms i ei pressemelding.

Banken har tradisjon for å dele ut pengegaver til lokalsamfunnet de er en del av.

– På denne måten kan vi som lokalbank være en aktiv samfunnsaktør. Våre kunder har benyttet oss som sin støttespiller gjennom generasjoner, og nå har vi mulighet til å gi tilbake, og støtte opp når lokalsamfunnet har det tungt.

Vurderes fortløpende

Lag og foreninger som vil søke kan sende søknader inn via bankens hjemmeside, og det understrekes at de tar imot søknadene fortløpende.

– Alle søknader vil bli vurdert og vi vil etter beste evne prioritere de vi mener vil ha størst nytte av støtten, og som betyr mest for innbyggerne i markedsområdet vårt i Narvikregionen og Midt Troms.

Powered by Labrador CMS