BAREREREN I BARDU: Frisør Ron Saleming er også barberer. Nå har han fått på plass barberstol i salongen sin på Setermoen og tilbyr god gammeldags barbering. Foto: Knut Solnes
BAREREREN I BARDU: Frisør Ron Saleming er også barberer. Nå har han fått på plass barberstol i salongen sin på Setermoen og tilbyr god gammeldags barbering. Foto: Knut Solnes

Barbershop – nå i Bardu

BARDU: Det sprer seg fra by til by, men foreløpig henger bygda noe etter. Men ikke i Bardu. Nå starter Rons Salong opp med tilbud om barbering.

Publisert Sist oppdatert

Først ute i salongens nyinnkjøpte barberstol var Peter Broch. Ifølge han selv ble det tre kvarters velvære i barberstolen.

Frisør Ron Saleming og lærling Nicirvan Ibrahim har nettopp vært på barbérkurs og er klar til å ta imot menn som ønsker barbering i salongen.

– Dette er blitt veldig trendy igjen, og det er artig å få tilbudet inn i frisørsalongen her, sier Ron Saleming, som eier og driver Rons Salong.

Tente sigar

Han har god erfaring fra barbering. Da han startet i bransjen, var han lærling i hjemlandet Nederland der han er fra byen Wageningen.

– Der var det vanlig at folk kom inn for en barbering. Noen av dem tente seg en stor sigar, og så satt de i stolen og lot seg barbere mens de røkte sigar. Det blir nok ikke noe sigar her, men god barbering blir det. Jeg tror tilbudet vil slå an i Bardu. Bardudøler er veldig åpne for nye ting. Det har jeg erfart etter å ha bodd 17 år i kommunen, sier Ron Saleming.

Kunst

Han synes det er artig å gjenoppta barberingens kunst. For det er en liten kunst. Det er ikke bare på med barberskum og sette i gang høvelen etter 30 sekunder. Nei, full behandling av ansiktet, og som Brock sier det – det er et rent velvære.

– Det er mye bedre å barbere seg med høvel enn å barbere seg maskin hjemme, og når jeg sier at denne barberingen her er ti ganger så god som høvelbarberingen hjemme, så sier det sitt. Velvære og en fantastisk renhetsfølelse. Dette anbefales. Veldig behagelig, og man kjenner at alt her er kvalitet, sa Brock etter å ha testet den nye «barber-shopen» på Setermoen.

Med kniv

Ron Saleming anbefaler menn i Bardu å prøve en barbering i salongen, men han legger til at det jo ikke er noe man må gjøre hver eneste dag.

– Det er sånn man kan gjøre en dag man vil skjemme seg selv litt bort, sier den blide barbereren.

Det går selvsagt i barberkniv og ikke høvel når Ron starter barberingen, riktignok en mer avansert kniv enn de gamle. Men uansett nostalgisk nok, og vi må vel være enig i nokså trendy også.

– Dette er blitt litt in i tiden, dette, og for meg er det veldig artig å igjen drive med barbering. Veldig spennende å ta opp igjen barberkunsten, avslutter Ron Saleming.

Powered by Labrador CMS