INNSAMLING: Det pågår en storstilt innsamling i Bardu. Det strømmer på med klær og annet utstyr. (Foto: privat)
INNSAMLING: Det pågår en storstilt innsamling i Bardu. Det strømmer på med klær og annet utstyr. (Foto: privat)

Bardu-dugnad for å hjelpe flyktningene

BARDU: Bardusamfunnet mobiliserer for fullt for å hjelpe flyktninger i nød. I helga og hele denne uka samles det inn klær og annet utstyr som skal sendes til Hellas.

Publisert Sist oppdatert

Det er i kjølvannet av at tre bardukvinner lørdag formiddag på frivillig basis reiste til øya Lesvos i Hellas, at det nå samles inn utstyr i Bardu. Det var begrenset hva de tre fikk med seg av utstyr i kofferter da de dro i helga. Men fredag ettersendes en hel konteiner fra Bardu til Lesvos.

Åse Michaelsen, som er avdelingsleder ved en av avdelingene ved Barduheimen, er sentral i innsamlingsaksjonen på Setermoen og forteller om en stor, pågående dugnad i Bardu.

– Alle vil gi, og folk synes det er utrolig flott at det er satt i gang en innsamlingsaksjon. Vi føler virkelig at det er en folkedugnad, og vi får inn masse flotte klær og utstyr, sier hun.

Mange engasjert

Det er garasjen på Barduheimen som er åpnet opp, og det er hit alt utstyret nå kommer og er kommet i løpet av helga. Både onsdag og torsdag ettermiddag og kveld blir det åpen garasjeport igjen, og Michaelsen sier de er klar til å ta i mot mer utstyr. Konteineren sendes fredag.

– De som har reist nedover fra Bardu, jobber her hos oss, og vi fant ut at vi også må yte noe herifra. Da satte vi i gang og organiserte det i helga. Vi har hatt kaffesalg, vaffelsalg og salg av saft som skal gi penger til å få sendte konteineren. Vi som bidrar, er kolleger her på jobb og også noen tidligere ferievikarer. Vi er 8-10 stykker som jobber med dette, sier Michaelsen.

Haugen vokser

Det sorteres og pakkes i sekker i garasjen. Utstyrshaugen vokser fort.

– Vi har sett bildene fra Hellas, og da de tre bestemte seg for å dra herifra, tenkte vi at vi måtte starte med dette. Givergleden er stor, og folk betaler mer enn de må for kaffe og vafler for å støtte opp. Næringslivet bidrar også, vaffelrøre og kaffe har vi fått fra matvarebutikkene, Forteller Michaelsen.

Powered by Labrador CMS