Fossberg er spent på konklusjonen:

SPENT: Lars Fossberg sier Høyre har vært både tålmodige og vist forståelse i saken, men at de er spent på saksframgangen etter første møte hvor saken ble tatt opp. Arkivfoto: Knut Solnes
SPENT: Lars Fossberg sier Høyre har vært både tålmodige og vist forståelse i saken, men at de er spent på saksframgangen etter første møte hvor saken ble tatt opp. Arkivfoto: Knut Solnes

Bardu Høyre etterlyser status i behandlinga av veksthussaken

BARDU: Bardu Høyre etterlyser framgangen i saken de klaget inn for kontrollutvalget i fjor. Kontrollutvalget har startet behandling av saken, men sier det tar tid.

Publisert Sist oppdatert

– Vi hadde is i magen tidligere og viste forståelse for at saken ikke ble behandlet med en gang. Nå har vi hørt at de har hatt et møte og har ikke fått en tilbakemelding, sier leder i Bardu Høyre, Lars Fossberg.

Høyre i Bardu sendte på slutten av fjoråret en klage til kontrollutvalget om prosessen rundt renoveringa av kantina i Veksthuset på Setermoen. Saken har vært mye omtalt, og debatten om hvorvidt kantina skulle renoveres skapte uenighet i politisk ledelse under tidligere behandling.

– Vi venter i spenning på hva utvalget konkluderer med, sier Fossberg.

Ønsker likebehandling

Etter at saken ble sendt inn til kontrollutvalget for behandling har renoveringa av kantina fortsatt, og i et formannskapsmøte tidligere i år ble det vedtatt at kommunen bevilger penger til å sette lokalet i den stand det er krav om for å drifte matservering der. Høyre sin leder, Fossberg, setter spørsmålstegn til at kommunen bruker fellesskapets penger til å sette lokalet i stand.

– Er det da åpent for alle aktører som ønsker å drifte der til å søke om det, eller er det bare for én aktør? lurer han på.

Han presiserer at Høyre ønsker alle aktører velkommen til Bardu, men at de er opptatt av at slike prosesser skal gjennomføres på en måte som gir lik behandling for alle.

Tatt til orientering

Leder i kontrollutvalget i Bardu, Torill Johansen, bekrefter at saken har vært oppe til orientering i utvalget i februar. Der fikk utvalget en orientering fra administrasjonen og ordføreren på hendelsesforløpet og vedtok at saken tas til orientering.

– Hvor lang tid det tar før saken er ferdig behandlet kommer an på revisjonsfirmaet og hvor mye de har å gjøre, forklarer Johnsen.

På generell basis mener hun dette kan ta et års tid. Til nå er det registrert at en del ting har skjedd og saken vil igjen komme opp i vårt neste møte 10. mai.

– På grunn av få saker til møtet som opprinnelig var satt til mars, er det nå flyttet til mai hvor en revisor vil delta sammen med oss, sier Johnsen.

Kan påvise ulovlighet

Det som er registrert vil bli tatt med i forvaltningsrevisjonen, hvor de vil se på gjeldende lover og regler, hva som er gjort, om noe er gjort galt og hva som eventuelt kan gjøres med dette.

– I verste fall kan behandling av saker påvise ulovlighet, i beste fall svikt i rutiner eller misforståelser, forklarer Johnsen og understreker at dette er på generelt grunnlag.

Slik hun ser saken nå mener hun ikke det er grunn til å tro noe ulovlig har skjedd. Hun poengterer også at de generelt ikke tar enkeltsaker, men ser på helheten i hvordan slike saker blir behandlet.

– Alle møtene våre er offentlige og åpne, så alle som ønsker det kan følge, sier Torill Johnsen.

Møteprotokoll ligger på Hålogaland Revisjon AS sine sider. Kontrollutvalget kan ikke kommentere spørsmålene angående drift av lokalet, men er orientert om at saken med kantina går sin gang.

Powered by Labrador CMS