Bardus varaordfører føler seg dolka i ryggen av Høyre:

GIR SEG IKKE: - Min røst i Bardu-politikken er ikke borte. Høyre skal fortsatt få merke meg, sier Nyberget. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs
GIR SEG IKKE: - Min røst i Bardu-politikken er ikke borte. Høyre skal fortsatt få merke meg, sier Nyberget. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs

- Bardu Høyre skal fortsatt få merke meg

BARDU: Varaordfører i Bardu kommune, Terje Nyberget, ble vraka av nominasjonskomiteen i februar og er ikke med på lista til høstens kommunevalg. Nyberget forteller at han likevel ikke er ferdig med å engasjere seg i Bardu Høyre.

Publisert Sist oppdatert

Terje Nyberget føler at han skylder velgerne å fortelle hva som har skjedd. Nyberget har vært med i partiet sia 2007, da han stilte som tredjekandidat for Bardu Høyre. Fire år senere sto han som andrekandidat, og ved siste kommunevalg var han førstekandidat. I februar skrev Nye Troms at Nyberget ikke var med på nominasjonslista med 25 navn til Bardu Høyre som nominasjonskomiteen leverte.

– Jeg trodde ikke det var mulig. I partiprogrammet til Høyre står det at mennesker skal møtes med åpenhet og respekt, men det gjelder altså ikke internt i Høyre i Bardu, sier Nyberget.

Føler seg utestengt

Nyberget beskriver det å bli vraka fra nominasjonslista som et svik. Nyberget skal ha blitt forespurt av nominasjonskomiteen mange måneder før nominasjonslista ble offentliggjort om hvordan han stilte seg til å stå på lista. Nyberget var positiv til å stå på lista, og tenkte seg en nokså høy plassering. Da lista kom ble han oppringt og fortalt at han ikke var ført opp på lista.

– Det var nøye planlagt av en håndfull med høyrefolk. Det verste er at de ikke snakka med meg før det skjedde. Jeg trodde jeg skulle være med på lista. Tre dager før det opprinnelige nominasjonsmøtet får jeg plutselig melding om at det ikke er plass på lista til meg, sier Nyberget.

Han reagerer på at lista bare ble presentert, og mener det var en lukka prosess fram til nominasjon der hovedtyngden av medlemmene i partiet og høyrevelgerne ikke fikk være med å bestemme.

– Det er litt bittert at det ikke ble en åpen og redelig prosess, sier Nyberget. Nyberget forteller om mange støttende tilbakemeldinger fra folk i bygda.

– Det er stadig folk som kommer med trøstende ord, og forteller hvordan de vil forvalte sin stemme etter nominasjonsprosessen, sier Nyberget.

Flere politikere har ifølge Nyberget også vist sin støtte, og sagt de aldri har opplevd noe lignende i Bardu-politikken før.

– Det sitter fortsatt i meg. Og nå er jeg heller ikke invitert til å være med i valgkampen, sier Nyberget.

GIR SEG IKKE: - Min røst i Bardu-politikken er ikke borte. Høyre skal fortsatt få merke meg, sier Nyberget.

Ønsker å fortsette

Nyberget ønsker å fortsette i lokalpolitikken, men forteller at det er vanskelig på grunn av det som har skjedd. Han er fortsatt høyremann, men har mista tilliten til de personer som står på listetoppen i Bardu Høyre. Årsaken er nominasjonsprosessen i vinter.

– Jeg har vært politisk aktiv og samfunnsengasjert i mange år, det ligger i sjela mi. Samfunnsengasjementet blir ikke borte, men å drive utøvende politikk i Bardu er det ei håndfull mennesker som nå hindrer meg i, sier Nyberget.

Nyberget poengterer at prosessen ikke har noe med samarbeidet med Senterpartiet å gjøre.

– Vi hadde litt startvansker, men samarbeidet med Sp har vært utmerket, og prega av raushet, sier Nyberget.

Nyberget er klar over at han tar stor plass, og forteller at han forbereder seg godt til alle saker som tas opp. Nyberget mener han de siste årene har levert høyrepolitikk som alle har vært fornøyd med, og at han fikk gode skussmål fra nominasjonskomiteen.

- Men så ble jeg altså ikke funnet verdig å stå på lista, sier Nyberget.

Han har fått tilbud fra Frp om å gå tilbake dit, men har takka nei til tilbudet.

- Jeg kommer til å være til stede i høyrepolitikken. Å bli vraka fra lista preger meg, men jeg går med hevet hode i bardusamfunnet. Mitt hjerte ligger i borgerlig politikk og fylkespartiet ser positivt på at jeg kan hjelpe til i den sammenheng om det blir aktuelt. Det blir nok fortsatt en del partiarbeid, sier Nyberget.

– Resultat av en demokratisk prosess

Leder av Bardu Høyre, Lars Fossberg, har forståelse for at Nyberget er skuffa, og forteller at Nyberget gjennom mange år har gjort en god jobb for høyre.

– At Terje ikke står på lista, er resultatet av en demokratisk prosess. Nominasjonskomiteen ble valgt på styremøtet. De gjennomførte en prosess i løpet av et halvt år, og lista ble gjennomgått på nominasjonsmøtet. Nominasjonsmøtet hadde høy deltakelse, og resultatet var at Terje ikke fikk plass på lista, sier Fossberg.

DEMOKRATISK PROSESS: Leder av Bardu Høyre, Lars Fossberg, har forståelse for at Nyberget er skuffa, men forteller at resultatet kommer av en demokratisk prosess.

Fossberg forteller videre at fylkesstyret avviste klagen fra Nyberget.

– Fylkestinget besvarte klagen til Terje, og Bardu Høyre fikk kritikk for at man ikke opprettholdt tidsfrister og informasjonsplikt. Troms og Finnmark Høyre slo likevel fast at utfallet ikke var påvirka av forholdet, sier Fossberg.

Fossberg er godt fornøyd med lista.

– Vi har ei kjempegod liste med mye flinke folk som blir valgt inn i kommunestyret og politiske utvalg i Bardu, avslutter han.

Powered by Labrador CMS