Ida Nord Søvik fant åpningene og var godt delaktig i at Bardu tok en knusende seier mot Bossekop i sesongens siste kamp.

Vant sesongens siste kamp – mye å bygge på

Bardu vant klart mot Bossekop i siste serierunde. Neste sesong håper laget å ta ytterligere steg mot de beste lagene i divisjonen.

Publisert

(3 div. kvinner: Bardu–Bossekop 23–15) Med storseieren mot Alta-laget Bossekop søndag, endte Bardu sine håndballjenter på 18 poeng på sine like mange kamper i årets 3. divisjon. Det ga laget en 6. plass i årets serie, a poeng med lagene på 4. og 5. plass.

– De aller fleste fortsetter i Bardu, slik at vi satser på å bli enda mer samspilt og et enda bedre lag neste sesong, sier Ida Nord Søvik.

Hun var en av flere spillere som markerte seg i søndagens oppgjør i Barduhallen, der jentene i mørkeblått viste sin trofaste tilhengerskare at det slett ikke var bortkastet tid å bruke halvannen time av søndagen på tribunen der.

Alexandra Ruud skåret fem mål mot Bossekop.

– Vi måtte avslutte sesongen med stil. Særlig etter at vi tapte 24–30 borte mot Harstad dagen før. Den kampen burde vi vunnet, men vi var ikke gode nok der, sier Nord Søvik.

Lagseier

Den tidligere Flint Tønsberg-spilleren, med erfaring fra spill lengre opp i divisjonene, markerte seg flere ganger med frekke skåringer, der hun fant rom hun utnyttet i gjestenes forsvar. Sammen med Alexandra Ruud og Mariann Straumbotn Sørensen var de lagets mestskårende i søndagens oppgjør, der de var sist på 14 av lagets 23 mål.

Det var mye å juble for fra benken i søndagens kamp.

– Men dette var en lagseier der mange bidro godt og kom på skåringslista. Det var en giv fra både oss utpå banen og de som satt på benken. Veldig gøy at hele laget bidro, sier Ida Nord Søvik.

Pangstart

Bardu-jentene fosset fra i målprotokollen fra første kast av, og ledet 9–1 før gjestene fikk summet seg. Bossekop fikk etter hvert strammet opp de bakre rekkene sine, og klarte å karre seg opp bare fire bak til halvtid på 12–8.

– Vi starter godt, men faller litt nedpå etter hvert. Vi gjør det i begge omgangene, sier trener Kristian Balterød.

Full kontroll

For etter pause fosset også hjemmelaget fra, og vant de første 13 minuttene av andre omgang 9–2. Med 21–10 på måltavla stokket det seg litt igjen for vertene, uten at seieren var truet.

– Vi har mer eller mindre full kontroll hele veien, sier trener Balterød, som også tror at dette Bardu-laget kan bli enda bedre neste sesong.

Janne Skindlo Grønning og Bardu sto godt også i forsvar mot Bossekop.

– Vi må si oss bra fornøyd med denne sesongen, selv om det er kamper som vi føler skulle vunnet, som vi har tapt, sier han.

Viktig støtte

De fleste av spillerne på Bardu-laget har tilknytning til Forsvaret i Bardu og Målselv. For spillerne utenbygds fra er tilbudet svært viktig.

– For oss er det kjempeviktig å kunne ha dette tilbudet, slik at vi har noe annet enn bare jobb å holde på med. Bardu IL skal ha veldig mye ros for måten de legger til rette for at vi kan ha dette damelaget, sier Ida Nord Søvik etter sesongens siste kamp.

Powered by Labrador CMS