Julius Evensen (t.h.) vant gull, men setter minst like stor pris på at kompisen Adrian Strømsør-Bygdevoll er tilbake i skisporet.

Vant gull, men miljøet er gull verdt

Julius Evensen fra Bardu IL vant et klart gull under første dag av NNM i langrenn. Viktigere enn seieren for ham er det gode miljøet i klassen.

Publisert

– Samholdet vi guttene i klassen i Troms har, er viktigere enn resultatene. Vi varmer opp sammen og er en sammensveiset gjeng alle sammen, og etter løpet er vi bestevenner, sier Julius Evensen.

Bardu ILs Julius Evensen strekker foten fram i innslaget, men vinner NNM-gull uten bruk av tideler.

Bardu-gutten var klart best i 15-årsklassen under første dag av NNM i langrenn på Saga skistadion i Nordreisa fredag, men seieren var ikke det viktigste etter at alle konkurrentene plasserte seg godt bak ham på resultatlista.

– I kveld har vi alle Troms-løperne i klassen taco-kveld sammen. Det ser jeg mest fram til, sier Julius og smiler i solskinnet.

Han vant også et gull i fjorårets NNM i Hammerfest, og på den 3 kilometer lange klassiske distansen fredag var han 15 sekunder bedre enn Karl Fredrik Mathisen fra Senja ski. Ned til Henrik Martinsen fra Kvaløysletta skilte det 22 sekunder.

Samholdet er godt i 15-årsklassen.

– Det er selvfølgelig deilig å vinne gull, men det merkes at det har vært en lang sesong. Jeg er sliten nå, sier Bardu-løperen.

Han synes samholdet er gull verdt, og er veldig glad for at klubbkompis Adrian Strømsør-Bygdevoll var tilbake i skisporet til helgas NNM.

– Han har vært borte ett år, men savnet miljøet og kom tilbake. Det er vi kjempeglade for, sier fredagens gullgutt.

Savnet miljøet

Adrian er også klar på at det var miljøet som lokket han tilbake til skisporet:

– Det er et veldig godt miljø, og jeg savnet det. Vi har det gøy på trening og trives der, og så får man en så god velkomst når man er tilbake i miljøet. Det er kjempegodt, sier Adrian, som ikke tenker på at avstanden opp til Julius, som er best i klassen, er noen sekunder:

– Nei, det tenker jeg ikke på. Jeg går bare mitt renn og gjør mitt beste, og i dag gikk det veldig bra. Bedre enn ventet, så jeg er fornøyd, sier snart 15 år gamle Adrian Strømsør-Bygdevoll.

Han endte på en 16. plass i den 22 gutters store 15-årsklassen på den klassiske distansen under første dag av NNM, under halvannet minutt bak kompisen fra egen klubb. I samme klasse endte Håkon Moen Karlstad fra Målselv IL på en 9. plass.

Powered by Labrador CMS