FOR OG IMOT: Det er delte meninger om utvidelsen av snøskuterløyper i Bardu. Også internt i Bardu jeg-er og fiskerforening er det ulike syn, men flertallet i foreninga vil ha flere løyper. Arkivfoto: Terje Tverås.
FOR OG IMOT: Det er delte meninger om utvidelsen av snøskuterløyper i Bardu. Også internt i Bardu jeg-er og fiskerforening er det ulike syn, men flertallet i foreninga vil ha flere løyper. Arkivfoto: Terje Tverås.

Bardu jeger og fisk vil ha flere skuterløyper

BARDU: Flertallet på et medlemsmøte i Bardu jeger- og fiskerforening ønsker en liberalisering av snøskuterkjøring i Bardu og sier ja til nye fornøyelsesløyper.

Publisert Sist oppdatert

Det går fram av en høringsuttalelse til forskriften om kommunalt løypenett som foreningen har sendt til Bardu kommune.

Men foreningen har innspill til både åpning og bruk av spesielt én av løypene. Den som tenkes lagt mellom Ostu, Leinavatn og Gamas, ønsker foreningen at det ikke åpnes for trafikk før etter 15. mars, og at det vurderes at denne løypa kun holdes åpen for bygdas egen befolkning.

Ikke før 15. mars

Årsaken til at foreninga ikke ønsker trafikk før etter 15. mars, er hensynet til rypebestanden i området. Ved en åpning før 15. mars tror de at det vil bli et stort jakttrykk i området, og at dette vil få negative konsekvenser for stamfuglbestanden.

«Området hvor denne løypa er tenkt etablert, er et av de viktigste biotopområdene for rype», skriver foreningen til Bardu kommune.

Det er foreningsleder Frank P. Strømseth som har skrevet under på høringsbrevet.

Mest kontroversiell

Strømseth skriver at det er løypa inne ved Leinavatn som oppfattes som mest kontroversiell i løypeforslagene som er lagt fram av Bardu kommune. Det har da også mindretallet på medlemsmøtet om skutersaken pekt på og gir uttrykk for i brevet.

«Nå åpnes et helt nytt område for snøskuterkjøring. Et område som har store verdier som villmarksområde, det stille rom og for friluftsliv og naturmangfold», skriver foreningen.

Men til tross for det er altså flertallet på medlemmøtet i foreningen for at denne løypa etableres med de restriksjonene foreningen foreslår i høringsbrevet sitt. Med åpning 15. mars blir denne løypa kun være åpen 7 uker i året.

Powered by Labrador CMS