GRILLHYTTA: I 2011 innviet Bardu jeger og fisk grillhytta på Steiland. Daværende kasserer Nils Bjørnsund serverer her burger til Reidar Dahlberg. Foto: TERJE TVERÅS
GRILLHYTTA: I 2011 innviet Bardu jeger og fisk grillhytta på Steiland. Daværende kasserer Nils Bjørnsund serverer her burger til Reidar Dahlberg. Foto: TERJE TVERÅS

Bardu jeger og fisk vil kjøpe Steiland

BARDU: I 20 år har foreningen leid den gamle gården de har brukt som klubbhus og som utleieobjekt. Nå vil de overta tomta fra kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Bardu jeger- og fiskerforening fikk utløst hyttetomtene de leide ved Altevatnet, diskuterte styret om ikke det var en god idé å gjøre det samme med festetomta hvor klubbhuset og grillbua er på Steiland.

Det er kommunen som eier eiendommen. I 2000 var det snakk om å selge den, men så ville kommunen at noen kunne forvalte gården og ta vare på den ved leie i stedet. Dermed inngikk BJFF en leieavtale av et punktfeste på Steiland. I 2011 reiste de ei grillhytte der kalt Slottet, i tilknytning til hovedbygningen de bruker som klubbhus. Begge leies ut ved behov.

I 2018 fikk foreningen utmålt et areal på 2 mål i stedet for punktfestet. Nå vil de kjøpe denne tomta. Hensikten er å eie i stedet for å leie. I og med at kommunen har nok å gjøre med koronasituasjonen, er søknaden satt i bero. Ifølge rådmannen blir den trolig behandlet politisk.

Steiland var fra 1955 prestebolig inntil den nye prestegården ved menighetshuset ble bygget. Senere har Steiland fungert som kommunal utleiebolig.

Bardu jeger- og fiskerforening opplyser at både klubbhuset og grillbua, samt hytta de har på Toppen ved Altevatnet og hyttene på Leina, Gamas og på Gebna, er stengt for utleie inntil videre på grunn av koronapandemien.

Powered by Labrador CMS