ANDERLEDES 17. MAI: Bardu kommune ser nå fram mot neste års nasjonaldag og etterlyser noen som kan ta på seg ansvaret til denne viktige jobben. ARKIVFOTO: Knut Solnes
ANDERLEDES 17. MAI: Bardu kommune ser nå fram mot neste års nasjonaldag og etterlyser noen som kan ta på seg ansvaret til denne viktige jobben. ARKIVFOTO: Knut Solnes

Bardu kommune etterlyser arrangør av neste års nasjonaldag

BARDU: Prosessen med å få arrangør av 17. mai neste år er startet. Til tross for at det er usikkerhet med tanke på hvilke restriksjoner som gis til arrangement i 2021.

Publisert Sist oppdatert

– Arrangøren må sikkert være forberedt for mulige restriksjoner til arrangementet, sier kulturkonsulent i Bardu kommune, Carine Meyer.

Hvert år delegerer Bardu kommune ut ansvaret for å arrangere 17. mai på Setermoen. I år er ikke noe unntak selv om det er store usikkerheter rundt smittevernstiltak og restriksjoner. Derfor etterlyser kommunen enkeltpersoner, lag eller foreninger som kan ta på seg dette ansvaret for 17. mai 2021.

De siste årene har 8. klassene ved Setermoen ungdomsskole arrangert nasjonaldagen. Hvem som blir arrangør til neste år er enda usikkert, men søkeprosessen er nylig satt i gang.

– Det har ikke kommet inn noen søknader enda. Utlysningen ble ikke lagt ut på hjemmesiden til Bardu kommune før torsdag 17. september, og søknadsfristen er ikke før 29. oktober, sier Meyer.

Lønner seg å tenke kreativt

Hun har troen på at det kan bli en fin feiring av nasjonaldagen også til neste år, slik det ble i år. Da 8. klasse ved Setermoen ungdomsskole arrangerte dagen til inntekt for klassekassa. Også Silje Haavet Westhrin, lærer ved Setermoen skole, har troen på neste års arrangement. Hun var en av de som arrangerte 17. mai i år, og ser ikke at det skal være noen større utfordringer til neste år.

– Jeg har vært med i 17. mai-komiteen to ganger, og i år fikk vi høyere inntekter enn for to år siden. Dette til tross for at det var strenge restriksjoner. Løsningen var å tenke kreativt, og det vil jeg anbefale neste års arrangører om å også gjøre, sier Westhrin.

Hun forklarer videre hvordan de under årets arrangement prøvde å tenke kreativt hele veien. Deler av arrangementet ble filmet og sendt direkte på internett, med studio i Barduhallen hvor de hadde kontroll på det som ble lagt ut på nett.

Godt bidrag til klassekassa

De arrangerte også ping-pong lotteri hvor de klarte selge alle de 1000 lotteri-ballene. Lotteriet gikk ifølge Westhrin ut på at ballene ble sluppet fra en høyde, og vinnerballen var den som landet nærmest blink. Hun påpeker også viktigheten med gode premier som gjør at folk ønsker å delta.

– Bardu kommune støttet arrangementet med 60.000 kroner til faste utgifter. Vi som arrangør kjøpte inn fine premier som blant annet gavekort. Det var fokus på å handle lokalt, slik at gavekortene var beregnet for de lokale butikkene i området. Og vinnerne kunne i ettertid fortelle at de brukte gavekortene lokalt, sier Westhrin avslutningsvis.

Også Meyer kan bekrefte at det normalt sett er gode inntekter for arrangøren av 17. mai på Setermoen. I utlysningen som ble delt på Bardu kommunes hjemmeside skriver kommunen at de siste års arrangører har hatt et overskudd på over 100.000 kroner. Bardu går også til neste år inn med 60.000 kroner til arrangementet, som også da skal dekke faste utgifter.

Powered by Labrador CMS