NYTT HÆRVERK: Seterveien barnehage har også meldt om hærverk på sosiale medier denne uka. Foto: Marius Mikalsen
NYTT HÆRVERK: Seterveien barnehage har også meldt om hærverk på sosiale medier denne uka. Foto: Marius Mikalsen

Bardu kommune vurderer tiltak mot offentlig hærverk

BARDU: Etter at Lappraen barnehage på Setermoen stod fram på Facebook om hærverk i sine uteområder, har også Seterveien barnehage lagt ut en status. I statusen forteller også de at det er begått hærverk utenfor barnehagen.HÆRVERK

Publisert Sist oppdatert

– Bardu kommune jobber nå for å se på hva som kan gjøres i denne saken. Vi ønsker at et samarbeid mellom kommunen, politiet og barnehagene skal forgå på en god måte, sier Berit Rørslett Carho, barnehagefaglig rådgiver i Bardu kommune.

Ønsker dialog

Det er ikke noen anmeldelser i saken, og slik det kommer fram av Carho er det ingen parter som heller ønsker en anmeldelse, men heller en dialog. Barnehagene er offentlige lekeplasser som er åpne for alle på ettermiddagene. Siden det trolig er mindreårige som har utført hærverket, vil en dialog mellom de berørte partene være den mest fredfulle løsningen.

– Det er klart at det er et signal som sendes fra disse barnene eller ungdommene, som vi voksne må ta på alvor. Heldigvis er det ikke snakk om så store verdier, selv om det er kjedelig hva som har hendt, sier Carho.

Viktig at de voksne tar ansvar

De skadene som er blitt gjort kjent for offentligheten, er en bøyd trillevogn, en antibac-dispenser som er tømt og ødelagt, stoler og bord som er veltet, stygge ord skrevet med kull på vegger, planker som er strødd utover og deler av et gjerde som er borte. Dette kom fram gjennom innlegg i en offentlig gruppe på Facebook.

– Det er viktig at vi voksne snakker med barna om konsekvensen av slike handlinger, og om hvordan slike lekeplasser burde brukes, sier Berit Rørslett Carho.

Styrer i Seterveien barnehage ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Powered by Labrador CMS