SLUTTER: Håvard Gangsås går av som rådmann i Bardu kommune og fratrer senest 1. september. Foto: TERJE TVERÅS
SLUTTER: Håvard Gangsås går av som rådmann i Bardu kommune og fratrer senest 1. september. Foto: TERJE TVERÅS

Bardu starter jakta på ny rådmann

BARDU: Tittelen rådmann skal erstattes av kommunaldirektør. For å spare penger skal kommunen ikke bruke eksternt firma, men finne direktøren mer eller mindre selv.

Publisert Sist oppdatert

Håvard Gangsås har sagt opp stillingen som rådmann og fratrer senest 1. september. Derfor er det på høy tid å finne en etterfølger.

Under det nettbaserte kommunestyremøtet mandag ble det en del diskusjoner om ansettelsesutvalget skal bestå av et eget forhandlingsutvalg i tillegg til representanter fra administrasjonen. Både Karl-Johnny Bjørnsen fra Senterpartiet og Roald Linaker fra Arbeiderpartiet ville at den politiske delen av ansettelsesutvalget skulle bestå av formannskapet.

– Signalene fra Bjørnsen om at minimum formannskapet skal være politiske representanter i forhandlingsutvalget, er fordi flest mulig parti skal være med og bidra i dette tilfellet. Samtidig er ikke alle parti med i formannskapet. Venstre sitter ikke der, og jeg vil foreslå at også Venstre skal være med i dette ansettelsesutvalget, slik at alle partier i kommunestyret er med i arbeidet, sa Linaker.

Vilhelm Kjelsvik fikk dermed en utfordring han tok på strak arm.

– At han vil ha med meg i utvalget, må i så fall være fordi jeg er den eldste. Men jeg tror ikke jeg kan tilføre noe særlig ut over det å være eldst. Jeg vil at ungdommen skal avgjøre valg som angår dem mest i framtida, sa han og mente at partiene i formannskapet holdt godt.

Enstemmig vedtatt

Roald Linaker foreslo derfor å endre på første del av innstillingen til følgende ordlyd: «Det nedsettes et ansettelsesutvalg bestående av formannskapet, lønn- og personalsjef samt to tillitsvalgte. De tillitsvalgte velger sine representanter selv.»

Dette forslaget var nesten i tråd med forslaget fra Bjørnsen, men med en nyanse om innflytelsen fra administrasjonen. Etter et gruppemøte gikk imidlertid Senterpartiet god for Linakers forslag. Under avstemning var det full enighet om dette og de andre punktene i vedtaket blant alle partiene.

Et av de andre punktene gikk på at det ikke skal benyttes eksternt rekrutteringsselskap, men at Bardu kommune tar hånd om hele prosessen selv, deriblant intervju og referansesjekk.

Åremål eller fast

Før avstemningen ble det imidlertid diskutert om 15 000 kroner var nok til å annonsere etter kommunaldirektør, en sum som var antydet i saksopplysningene.

Gangsås kunne fortelle at Bardu kommune har en avtale med karriere.no om annonsering, og at de tar 15 000 kroner for å få søknaden synlig i mange kanaler.

– Det kan virke lite, men da kan man be om mer hvis det er behov for det underveis, sa han.

Det ble også diskusjon om stillingen skal være på åremål eller en fast ansettelse. Kommunestyrerepresentantene kom fram til at dette spørsmålet er noe det kan forhandles om under ansettelsesprosessen.

Powered by Labrador CMS