KLAR TIL AKSJON: Høstens store TV-innsamlingsaksjon nærmer seg, og i Bardu er man klar. Fra venstre Lovise Stavem, Bernt Lamøy og Arne Nysted.
KLAR TIL AKSJON: Høstens store TV-innsamlingsaksjon nærmer seg, og i Bardu er man klar. Fra venstre Lovise Stavem, Bernt Lamøy og Arne Nysted.

Bardu trenger bøssebærere

BARDU: Støtter du årets TV-aksjon, støtter du også dem som vokter regnskogen. I Bardu er det behov for minst 35 bøssebærere 18. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Årets TV-aksjon skal gå til å bevare noen av verdens største regnskogområder i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea.

«Regnskogen forsyner verden med mat og vann, er kilde til viktige medisiner og bidrar til å redde klimaet på jorden», heter det i folderen som nå kommer ut om årets TV-aksjon.

I Bardu er det frivilligsentralen som tar tak i den lokale aksjonen. Daglig leder for den, Bernt Lamøy, skal koordinere innsamlingen.

Mange roder

– Vi starter nå med å rekruttere bøssebærere. Vi tar kontakt med alle som har vært med tidligere med spørsmål om de vil være med også i år. Men vi vil sikkert også trenge nye bøssebærere, sier han.

Det er 35 innsamlings-roder i Bardu som nå skal fylles.

– Det betyr at vi i alle fall må ha 35 bøssebærere. Men vi vil også gjerne at man går to og to i lag. Det er jo en fin spasertur i frisk høstluft der man treffer masse hyggelige folk. Familier må også gjerne melde seg som bøssebærere og ta det som en sosial affære, sier Lamøy.

I fjor ble det samlet inn 42,59 kroner per innbygger i Bardu. Det betyr at det kom inn over 170 000 kroner i bygda.

Bernt Lamøy sier det er helt på sin plass at den nystartede frivilligsentralen i Bardu tar på seg jobben med å koordinere aksjonen i år.

– TV aksjon er basert på frivillighet, og da er det helt naturlig at vi er delaktig i dette og tar regien. Nå satser vi på å ta kontakt, og vi tar også gjerne imot kontakt fra dem som ønsker å gå med bøsser. Det er bare å melde ifra direkte til meg. Og så vil jeg jo allerede nå oppfordre folk til å ha kontanter tilgjengelig på aksjonsdagen. Vi har ikke noe apparat for å betjene innsamlingen med kort, sier Lamøy.

Ordfører Arne Nysted i Bardu sier han er veldig glad for for at frivilligsentralen tar initiativ til årets aksjon og tar på seg jobben med den.

Powered by Labrador CMS