GLEDER SEG: Russepresident Aurora Weenås Andreassen, festsjef Agnes Evenstad, kosesjef Andrea Melkild Vorhaug og resten av russestyret for Bardufossrussen 2022 gleder seg til storfeiring natt til 17. mai. Foto: Helene Hammer Foto: Helene Hammer
GLEDER SEG: Russepresident Aurora Weenås Andreassen, festsjef Agnes Evenstad, kosesjef Andrea Melkild Vorhaug og resten av russestyret for Bardufossrussen 2022 gleder seg til storfeiring natt til 17. mai. Foto: Helene Hammer Foto: Helene Hammer

Bardufossrussen er klare for årets høydepunkt

Bardufossrussen har fått bruke de tidligere kjøkkenproduksjonslokalene til Focus Holding AS på Rundhaug i russetiden. Nå står russetidens desiderte høydepunkt for døren natt til 17. mai.

Publisert Sist oppdatert

Snart er årets russefeiring historie. For russen ved Bardufoss videregående skole har Frank Stensland og lokalene som tidligere huset Focus Interiør på Rundhaug vært sentral for å få til ei russetid på mer egne premisser.

– Vi begynte å prate med Frank allerede i januar om det var noen mulighet for å få låne lokaler til russefeiringa. Det var han veldig gira på å få til, og han har vært kjempesnill, sier Aurora Weenås Andreassen, Agnes Evenstad og Andrea Melkild Vorhaug i russestyret.

– Nye tradisjoner

Allerede fra start sier de at Frank Stensland, som eier lokalet sammen med Leiv-Bjørn Walle, har vært veldig positiv til å lage et festlokale for russen.

– Både vi og de er veldig innstilt på at vi lager nye tradisjoner her, der kullet etter oss tar over lokalet og kan fortsette med fester der. Og han har sponset oss med alt av lys i lokalet, sier Agnes Evenstad, som er festsjef i russestyret for 2003-kullet.

Så langt har de arrangert to fester i lokalet.

– Det er veldig fint at vi har fått den anledningen til å lage fester, sier de tre.

Dialog med politiet

I utgangspunktet tenkte de at de skulle ordne med et lokale for å ha et sted å være i russetida, men de sier at det har utviklet seg videre til noe enda bedre.

– Det har blitt veldig inkluderende for alle, egentlig. Ikke alle har russegrupper de er del av, og ville falt utenfor om vi ikke hadde et lokale å samles på uansett hvor man tilhører, sier Andrea Melkild Vorhaug, som er kosesjef.

På de to festene de allerede har arrangert, forteller de at de ikke mottatt noen klager på støy eller noe annet.

– Vi har også hatt tett samarbeid med politiet i forkant, og de har vært innom når vi har hatt fester uten å ha noen klager på oss. De har egentlig bare sagt at vi skal kose oss videre, sier russepresident Aurora Wenaas Andreassen.

Skyss

De har i tillegg fått i orden en løsning med «hjem for en 50-lapp» etter arrangementene. De fleste av russen bor ikke på Rundhaug, men rundt om i Målselv, Bardu og andre omkringliggende kommuner.

– Det ligger jo et stykke unna, så vi har fiksa det sånn at det ikke blir så dyrt å komme seg trygt hjem igjen, sier de tre.

Mange russ har vært i sving for å få festlokalene ryddet og fikset til arrangementene, og de har også måket snø av taket på bygget.

– Vi har hatt veldig mange dugnader der. Det er ikke alle som har tid samtidig, så vi har delt inn i grupper som har jobbet sammen. Også bytter vi på hvem som skal opp og rydde dagen etter, forteller Evenstad.

Som lokkemiddel har de gitt russen som stiller på dugnad gratisbillett til arrangementer i etterkant.

Trenger vakter

Nå gjenstår den store feiringen natt til 17. mai. De vil ikke røpe noe om tema for festen, men litt om planene kan de fortelle.

– Vi skal spørre andre russ i området, som for eksempel på Nordkjosbotn, om de vil være med og feire natt til 17. mai sammen med oss. Spesielt hvis de ikke har et eget sted å være, sier Evenstad.

I den anledning har de gått ut på Facebook og etterlyst vakter til arrangementet.

– Vi trenger noen frivillige som kan stå vakt fra 16. til 17. mai, sånn at vi i russestyret også kan feire uten å være redd for at noe skjer, sier de tre.

De russestyret ser etter må være over 20 år, og oppgaven går ut på å passe på hvem som slipper inn og at ingen lager noe ufred.

– Vi gleder oss veldig! Også håper vi at 04-kullet tar vare på muligheten til å lage en tradisjon i lokalet, avslutter bardufossrussen.

Powered by Labrador CMS