KISTEFOSSEN: Det var nedenfor Kistefossen kvinnen ble funnet søndag kveld. Foto: Terje Tverås (Arkiv)
KISTEFOSSEN: Det var nedenfor Kistefossen kvinnen ble funnet søndag kveld. Foto: Terje Tverås (Arkiv)

Bardukvinne (22) døde etter drukningsulykka i Salangselva

BARDU: Kvinnen som søndag ble henta opp fra Kistefossen, døde på sykehuset søndag kveld.

Publisert Sist oppdatert

– Kvinnen omkom søndag kveld, opplyste pressevakt Solveig Jacobsen ved Universitetssykehuset Nord-Norge til NTB mandag morgen.

Politioverbetjent Katrine Grimnes bekrefter at kvinnen er fra Bardu, og at hun er 22 år. Pårørende er varslet.

Ifølge ordfører Toralf Heimdal ble kriseteamet satt i sving søndag kveld for oppfølging av de pårørende og ungdommene rundt, og arbeidet fortsetter i dag med familien og venner.

Han sier det blir en samlingsstund på menighetshuset mandag ettermiddag, i første rekke for ungdommene i vennekretsen. Dit kommer blant annet kriseteamet og ordføreren, politiet og Røde Kors.

Gjennom kriseteamet stiller Rask psykisk helse opp. De utgjør en tjeneste som trår til uten henvisning fra lege. Også helsesykepleier og fastlege står til disposisjon.

– Vi prøver å formidle at vi er der til hjelp for dem, og å gi dem veiledning i krise- og sorgarbeid, sier Heimdal.

Fraktet til Tromsø

Politiet fikk melding om en savnet person i Salangselva klokka 20.50 søndag kveld, og det ble iverksatt en redningsaksjon. Luftambulanse fra både Tromsø og Evenes ble sendt til stedet, og dykkere ble satt inn i søket.

Operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt opplyser til Nordlys at kvinnen satt sammen med en annen person på et flytedyr, som veltet i elva. Den andre personen kom seg på land, tok seg opp til bebyggelse i nærheten og ba om hjelp.

Klokka 21.53 opplyste politiet at en person var lokalisert og fraktet til UNN i Tromsø med luftambulanse.

– Hun ble funnet på nedsiden av Kistefossen, og ser da ut til å ha blitt tatt med elva ned dit da den er stri og stor nå. Det ble iverksatt førstehjelp på stedet, sier Kileng til avisa.

Vil finne årsaken

Ifølge politioverbetjent Katrine Grimnes starter politiet en undersøkelsessak som skal forsøke å finne årsaken til at det gikk galt da de to kvinnene veltet på flytedyret i Salangselva. Før hun har vært i kontakt med AMK-legen, vet hun lite om hendelsesforløpet til ulykka. De som har informasjon ellers, har så langt ikke vært disponibel bor politiet.

– Vi mistenker ikke at det har skjedd noe straffbart, sier hun.

Selv kjenner hun heller ikke til hvor de to kvinnene startet ferden i Salangselva.

– Jeg har fått en antydning om gården Krokseng, men vi har også hørt Nygård som er lenger oppe i elva. Jeg vet ikke om de har startet mellom de to fossene eller om de har kommet seg over den første i god behold, sier hun.

Politiet har gjort beslag i flytedyret som ble funnet nedenfor fossen.

Grimnes sier det hadde vært en del trafikk på sosiale medier tidligere på dagen, og hun antar at det er mange som vet hva kvinnene har drevet på med før ulykka.

– Det var fint vær i går, så at de badet, var ikke så usannsynlig, sier hun.

Salangselva renner fra Bones i Bardu, gjennom Salangsdalen og ut i havet ved Sjøvegan. Kistefossen som har et fall på 15 meter, ligger på grensa mellom Bardu og Salangen.

Powered by Labrador CMS