QUIZZER I DAG: Celine Appelbom, Sevat Heimdal, Sigurd Guttorm Helberg og Mali Sofie Rostadmo er de fire som utgjør Bardulaget i årets klassequiz. I dag gjelder det for 10. klassingene på Setermoen.
QUIZZER I DAG: Celine Appelbom, Sevat Heimdal, Sigurd Guttorm Helberg og Mali Sofie Rostadmo er de fire som utgjør Bardulaget i årets klassequiz. I dag gjelder det for 10. klassingene på Setermoen.

– Bare det beste er godt nok

BARDU: Det er bare seier som er godt nok for disse fire 10. klassingene ved Bardu ungdomsskole. Det mener de i alle fall selv når de nå skal ut i duell i Klassequizen.

Publisert Sist oppdatert

Første runde starter i dag. Da kommer NRK på besøk til Bardu med 12 spørsmål fordelt på fire ulike kategorier. Klassequizen er blitt en årlig begivenhet for NRK, der fylkesvinnerne møtes til stor finale i beste sendetid på NRK TV.

Bardu har noe å leve opp til. For to år siden vant Bardu i Troms og kom seg til finalen i Oslo. På det laget var for øvrig søsteren til en av dem som deltar i år. Celine Appelboms søster Kamilla deltok den gangen, men laget fra Bardu klarte ikke å hevde seg i finalen.

Alt rett

I fjor klarte ikke Bardu-laget å ta seg til finale, men målet for årets utgave er klar.

– Målet er 12 riktige av 12 spørsmål. Alt som kan vinnes, skal vinnes, sier de og legger lista rimelig høyt foran dagens spørsmålsrunde på Setermoen.

De må for så vidt score høyt også. Klassequizen er i full gang, og to lag har allerede sikret seg 11 poeng og ledelse. Det er elever ved Kila skole i Harstad og Grov skole i Skånland.

Ingen har så langt alt rett.

Test

Celine Appelbom, Sevat Heimdal, Sigurd Guttorm Helberg og Mali Sofie Rostadmo er alle klar til dagens quiz og gleder seg. Det er ingen nerver i laget selv om målet er høyt.

– Nei da, dette er bare artig, sier de og tar en utfordring på strak arm da Nye Troms sjekker ut to spørsmål fra avisredaktør Gjermund Nilssen.

Nilssen vil først vite hvem som leder Premier League for tiden, og der kommer det rimelig kjapt at det er Manchester City – hvilket er helt korrekt. Neste spørsmål er hvem som er ordfører i Bardu, noe som vekker latter i rommet:

– Det er faren hans, kommer det kjapt mens pekefingre rettes mot Sevat.

Sevat Heimdal er ordfører Toralf Heimdals sønn, så stort enklere kunne neppe spørsmålet bli for den blide quizgjengen på Bardu ungdomsskole.

Klassevinnere

De tre har for øvrig quizzet seg fram til å få representere Bardu i konkurransen. Alle elever i de tre 10. klassene deltok i konkurransen om å komme på Bardu-laget der 20 spørsmål ble besvart. Vinneren fra hver av klassene A, B og C utgjør finalelaget, der den beste toeren blant dem som fikk nest flest poeng i hver av de tre klassene, er med på vinnerlaget som reserve.

Når tid Bardu kan høres på radio, er det foreløpig ikke sagt noe om. Det vet heller ikke elevene i Bardu. Det de vet, er at de har et bra lag.

– Vi er bra på hver våre områder, sier laget på Setermoen.

Powered by Labrador CMS