KLART PÅ NYÅRET: Ved inngangen til 2016 skal den nye barnehagen på Moan være ferdig.
KLART PÅ NYÅRET: Ved inngangen til 2016 skal den nye barnehagen på Moan være ferdig.

Barnehagen begynner å ta form

STORSTEINNES: Grunnarbeidet er ferdig, og veggene har reist seg på den nye barnehagen på Moan på Storsteinnes.

Publisert Sist oppdatert

Tidlig i vår begynte Nysted AS grunnarbeidet på Moan på Storsteinnes, der det skal komme en ny kommunal barnehage. Nå begynner barnehagen utvendig å ta form, og veggene på barnehagen har reist seg.

Det ble i 2013 vedtatt av kommunestyret i Balsfjord at det skal bygges en ny barnehage i Balsfjord, og at den skal ligge på Moan. På slutten av fjoråret ble det vedtatt å gi dispensasjon fra arealplanen til å bygge barnehagen like ved krysset inn til skolen og idrettshallen.

Enhetslederen for byggforvaltning hos Balsfjord kommune, Leif Kristiansen, forteller at alt går etter planen når det gjelder bygginga.

– Vi har jobbet litt med eiendomsgrenser og plassering av bygget. Det samme gjelder sikring av skiløypa som går like i nærheten av barnehagen, men alt dette er ting som er på plass nå, forklarer Kristiansen.

Det har også kommet kommentarer fra lag og politiske partier som har vært skeptiske til plasseringa av barnehagen med tanke på trafikksikkerhet.

– Vi har valgt å etablere nytt sted for av- og påstigning til skolebussen. Det ble tidligere gjort på parkeringsplassen, mens det nå er flyttet nærmere skolen, forklarer han.

Omkring årsskiftet skal barnehagen stå helt ferdig.

– Det blir et fint senter med de forskjellige tilbudene samlet på en plass, der oppe på Moan, sier Kristiansen.

Varmeløsning

I disse dager er det forhandlinger om en ny varmeløsning for hele Moan. Det skal installeres en ny varmeløsning som bruker jordvarme til å forsyne skolen, barnehagen og svømmebassenget med varme.

– Vi har eksterne rådgivere som håndterer anbudsoperasjonen. Vi har ikke valgt leverandør ennå, men den avgjørelsen skal tas i løpet av sommerferien, sier Kristiansen og legger til at det kom inn tilbud fra to forskjellige leverandører som det nå forhandles med.

Når en leverandør er valgt og klagefristen har gått, kan varmesystemet installeres på Moan.

Powered by Labrador CMS