Fikk sju pålegg fra Arbeidstilsynet:

FLERE AVVIK: Arbeidstilsynet fant at ikke alt var som det skulle være under et besøk hos legevakta i Storsteinnes i sommer. Dette forsøker Balsfjord kommune å rette opp i. Foto: Sol Gabrielle Larsen Foto: Sol Gabrielle Larsen
FLERE AVVIK: Arbeidstilsynet fant at ikke alt var som det skulle være under et besøk hos legevakta i Storsteinnes i sommer. Dette forsøker Balsfjord kommune å rette opp i. Foto: Sol Gabrielle Larsen Foto: Sol Gabrielle Larsen

– Bedre sikret mot vold og trusler

BALSFJORD: Legetjenesten i Balsfjord har tatt grep etter at et tilsynsbesøk avdekket sju avvik i sommer. Målet er å sikre de ansatte mot vold og trusler.

Publisert Sist oppdatert

I sommer var Arbeidstilsynet innom legevakta i Balsfjord. Resultatet av besøket munnet ut i sju pålegg som Balsfjord kommune har fått i oppdrag å rette opp i. Det har de nå gjort.

- Det er gjort en risikovurdering der lege, helsesekretærer, tillitsvalgte og verneombud var deltakere. Ut fra denne er det laget en ny prosedyre for vold og trusler ved legevakten, sier Tor Jørgen Johnsen, rådgiver for helse og omsorg i Balsfjord kommune.

Flere av påleggene gikk ut på å sikre de ansatte ved legetjenesten mot nettopp trusler og vold. Her kom det fram at legevakta ikke har oppdatert risikovurdering og rutine for hvordan vold, trusler og andre uheldige belastninger skal forebygges, meldes, håndteres og følges opp.

- Dette er bedre sikret nå. Vi inviterte med legesekretærer, leger og verneombud i saken. Det er ut fra deres vurdering at vi har laget den nye rutinen, sier Johnsen.

Venter på svar

Kommunen, som arbeidsgiver, fikk også noen pålegg om å ordne opp i en del HMS-relaterte mangler. Arbeidstilsynet skriver i sitt brev til kommunen at arbeidsgiver skal sørge for å ha en oversikt over virksomhetens organisasjon, og hvordan ansvar, oppgaver og myndighet for arbeidet med helse, miljø og sikkerhet er fordelt.

Kommunen fikk frist på seg til lørdag som var å svare i saken. Da Nye Troms ringte Arbeidstilsynet fredag, hadde de derfor ikke rukket å se på svaret kommunen har sendt.

- Vi har fått tilbakemelding fra virksomheten, men har ikke behandlet saken enda. Vi skal se på den og vurdere om det som har kommet inn er godt nok, sier tilsynsleder Olaug Iren Fossbakk i Arbeidstilsynet.

Powered by Labrador CMS