POSITIVT SVAR: Bjørn-Tore Furuly og Furuly Turbuss AS har fått et positivt svar fra kommunen på ønsket om å kjøpe kommunale boligtomter i Salangsdalen. Foto: Knut Solnes (arkiv)
POSITIVT SVAR: Bjørn-Tore Furuly og Furuly Turbuss AS har fått et positivt svar fra kommunen på ønsket om å kjøpe kommunale boligtomter i Salangsdalen. Foto: Knut Solnes (arkiv)

Bedriften ville kjøpe et halvt boligfelt - nå sier kommunen ja

BARDU: Kommunen er positiv til salg av tre kommunale boligtomter i Fredly boligfelt i Salangsdalen. Furuly Turbuss AS har fått grønt lys, og nå skal det forhandles om tomtepris.

Publisert Sist oppdatert

Som Nye Troms skrev tidligere i høst, ønsker busselskapet å kjøpe nesten halvparten av tomtene i boligfeltet. Kommunen har hatt store problemer med å få solgt tomter i feltet. De fleste av tomtene står ledig.

Tre av dem ønsker busselskapet nå kjøpe. Furuly Turbuss har vokst betydelig de siste årene, og behovet for både garasjer og andre fasiliteter for selskapet er stort.

Selskapets base ligger på en tomt som grenser inn imot boligfeltet og de tre aktuelle tomtene.

Vil ha oversikt

Daglig leder Bjørn-Tore Furuly har nå bedt Bardu kommune om å få en pris på tomtene. Det er allerede skissert hvordan kommunen vil gå fram for å endre reguleringsbestemmelsene for de tre aktuelle tomtene.

I et brev til rådmannen skriver Furuly at to av tomtene ligger i et myrlendt terreng, mens den tredje tomta ligger på fast fjell.

«Det blir kostbart for oss å opparbeide tomtene for videre bruk, og vi håper vi kunne fått tomtene uten å betale for høy tomtepris», skriver Furuly.

Han ønsker å få en økonomisk oversikt før Furuly Turbuss går i gang med søknadsprosessen.

Oppstart til våren

Bardu kommune jobber med saken, og rådmannen har svart at henvendelsen vil bli tatt videre til saksbehandleren på tomtesaken.

Fredly boligfelt ble opparbeidet med syv tomter for mange år siden, men der det foreløpig kun er solgt én tomt. Dersom Furuly Turbuss får hånd om tre av tomtene, vil det fortsatt være tre ledige tomter i området.

Furuly Turbuss AS vil kjøpe tomter i feltet for å opparbeide oppstillingsplass og garasje for busser, samt bygge hvilerom for sjåfører. Det har allerede vært et møte om saka mellom kommunen og busselskapet, og planen nå er å få ting på plass slik at de kan komme i gang med bygging til neste år.

– Går alt etter planen, regner jeg med at vi er i gang til våren, sier Bjørn-Tore Furuly til Nye Troms.

Plassmangel

Han fortalte tidligere i høst at de tre aktuelle tomtene passer perfekt for busselskapet. Han sa også at tomtene ikke er de fineste tomtene i boligfeltet, og at det fortsatt vil være tomter tilgjengelig i feltet til eventuelle husbyggere.

Han fortalte at busselskapet har plassmangel, og at dette er årsaken til at man har begynt å se på mulighetene i området.

– Vi har ni busser i dag, og vi mangler garasje og oppstillingsplass til flere av dem. Garasjen vi har i dag, er for liten for å dekke behovet vi har, sa Furuly, som ser for seg garderober og toaletter, samt oppholdsrom for sjåfører og altså oppstillingsplass og garasje på tomtene.

Furuly Turbuss har i har i dag seks fast ansatte og med timebaserte sjåfører er 17 på lønningslista. Omsetning og overskudd har økt pent for det lokale busselskapet de siste to årene. I fjor omsatte selskapet for 13 millioner og leverte et overskudd på halvannen million.

Powered by Labrador CMS