Bardufoss Høgtun videregående skole styrkes

FORNØYD: Rektor Børre Krudtå regner med at skolen vil favne breiere med de nye tilbudene. Arkivfoto.
FORNØYD: Rektor Børre Krudtå regner med at skolen vil favne breiere med de nye tilbudene. Arkivfoto.

Beholder medier og kommunikasjon

MÅLSELV: Medier og kommunikasjon fases fra neste skoleår ut som et yrkesfaglig tilbud. De tre skolene som har hatt yrkesfaget, får alle beholde det studieforberedende tilbudet.

Publisert Sist oppdatert

Det innebærer at Bardufoss Høgtun videregående skole beholder medier og kommunikasjon som skoletilbud, selv om det fases ut som et yrkesfaglig tilbud ved samme skole.

– Med det gode miljøet og de gode resultater som man har hatt der, var det et lett valg å videreføre tilbudet som studieforberedende ved Bardufoss Høgtun, sier fylkesråd for utdanning i Troms, Roar Sollied.

Omlegginga fra å ha medier og kommunikasjon som yrkesfag til studieforberedende er nasjonalt vedtatt. I Troms blir det Stangnes ved Harstad og Breivang i Tromsø som får fagene fra neste skoleår, ved siden av Bardufoss. En ny yrkesfaglig variant kalt medieproduksjon vil bli et tilbud for enkeltelever som følger linjetilbudet design og håndverk. Også denne faglinja blir på Bardufoss Høgtun videregående skole. Medieproduksjon er fellesbenevnelsen på fagbrevsordninger som fotograf, mediegrafiker eller mediedesigner. Faget blir mer spisset mot disse tre yrkene enn dagens opplæring som har vært mer generell til nå i det løpet som har vært ved skolen.

Nye muligheter

Med omlegginga fra yrkesfag til studieforberedende fag blir det slutt på påbygning eller lærlingeplass for elever på medier og kommunikasjon. Nå blir det studieforberedende løpet på tre år. Rektor Børre Krudtå er svært glad for at Bardufoss Høgtun har fått disse to løsningene, og han har stor tro på dette.

– Med medier og kommunikasjon som studieforberedende løp skapes det mange nye muligheter med tanke på kompetanse. Nå skal vi jobbe hardt med å markedsføre tilbudene som vi får fra neste skoleår, sier rektoren.

Skolen har håpet de skulle få de nye studieløpene, og har derfor tyvstartet litt og kommet godt i gang med planlegginga.

– Dette er bare starten på ei nasjonal omlegging på skoleløpene der medier og kommunikasjon er aller først ute, sier Krudtå.

Fremtidsrettet

Han regner med at skolen vil favne breiere med de nye tilbudene enn tilfellet har vært tidligere. Nå mener han de skal være svært attraktive i hele Midt-Troms. Ikke minst siden medier og kommunikasjon blir bare viktigere i samfunnet generelt.

– Det er ei svært framtidsrettet utdanning som vi nå kan gå ut med, sier Børre Krudtå.

For fylkesråden talte det også til Bardufoss sin fordel at de allerede var en kombinertskole da han skulle gå inn for hvor de nye studieforberedende fagene skulle plasseres. Like enkelt var det ikke for Breivang, som bare er en yrkesfaglig skole. Likevel får Tromsø-skolen det nye skoleløpet.

God tro

Roar Sollied og Børre Krudtå er begge spent på søkertallene som vil komme i løpet av våren. Det studieforberedende løpet har ordinære klasser med maks 30 plasser, mens design og håndverk avgjøres etter søkermassen.

– Jeg har tro på at vi med den nye spissinga vil ha et attraktivt tilbud for mange videregående elever, sier Børre Krudtå.

Omlegginga som nå er vedtatt fra neste skoleår av, innebærer også at elektrofagene i Midt-Troms fra neste skoleår blir Bardufoss Høgtun, mens teknikk og industriell produksjon (TIP) flyttes fra Målselv-skolen og til nye Senja videregående skole.

Powered by Labrador CMS