Prøveprosjekt ut året:

BA OM TILTAK: Foreldre ba kommunen bedre trafikksikkerheten ved Gammelveien og Seterveien på Setermoen. De ble hørt. Nå er det etablert et nytt busstopp på Seterveien slik at noen av skolebarna kan bruk den i stedet for stoppen ved Gammelveien. Foto: Knut Solnes
BA OM TILTAK: Foreldre ba kommunen bedre trafikksikkerheten ved Gammelveien og Seterveien på Setermoen. De ble hørt. Nå er det etablert et nytt busstopp på Seterveien slik at noen av skolebarna kan bruk den i stedet for stoppen ved Gammelveien. Foto: Knut Solnes

Bekymring for trafikksikkerhet fikk rask respons

BARDU: Bardu kommune tok kjapt tak i varskoet fra skolebarnforeldre på Setermoen som pekte på at busstoppen ved Gammelveien ikke er trafikksikkert nok. Nå er skolebusstransporten i området lagt om.

Publisert Sist oppdatert

Foreløpig som et prøveprosjekt ut året – for å finne ut om den nye ordningen kan være tilfredsstillende nok.

Som Nye Troms skrev for en måneds tid siden var det foreldre til barn som benytter seg av skolebusstoppen ved Gammelveien som først tok opp saka. Bardu kommunen fikk flere henvendelser om samme sak, der kommuneledelsen ble oppfordret til å se på trafikkforholdene.

I et brev fra noen av foreldrene het det:

- Våre barn bruker til daglig busstoppet i Gammelveien og det busstoppet syntes vi er lite egnet for på og avstigning eller å stå og vente på bussen. Det er strengt tatt ikke ett avmerket busstopp, men ett stoppested for buss på fortau. Det er en veldig trafikkert vei å stå og vente på skolebussen ved, skriver de.

Foreldrene pekte på at det er et mye trafikkert område der flere veier møtes.

Nytt stoppested i drift

De ba om å få et nytt busstopp etablert i området ved Seterveien, samt en utbedring av stoppestedet ved Gammelveien. Slik ønsket de å både å få et bedre busstopp ved Gammelveien og også færre barn til dette busstoppet.

Det er tre veier som møtes i området, og foreldrene oppfordret kommunen til å ta tak i trafikksikkerheten for barna.

Saken ble ikke liggende lenge på kommunale skrivebord før det ble iverksatt en helt ny ordning. I et svar til foreldrene skisserte enhetsleder for skole og barnehage i Bardu, Erlend Kroken hva som blir gjort. Der går det fram at det allerede er på plass en alternativ busstopp ved Seterveien. Denne busstoppen kom i drift fra i forrige uke.

Omlegging

Ut resten av skoleåret skal skolebussen som kommer fra Bones stoppe i Seterveien ved barnehagen og ta på skoleelever fra området der. Denne bussen skal også ta med seg eventuelle elever som står ved Gammelveien. Videre skal bussen fra Salangen grense ta på skoleelever ved St. Hansbakken og også den skal kjøre innom Gammelveien.

Også på retur fra skolen er det gjort omlegginger som skal sørge for at trafikkfaren ved busstoppen ved Gammelveien reduseres. Bardu kommune peker på at det ikke er etablert en egen busslomme i Seterveien, men at bussen stopper der i krysset ved Seterveien barnehage og Vestliveien.

Powered by Labrador CMS