PÅKJØRT: Elgen er i større bevegelse. Det skaper farlige situasjoner langs veiene. Foto: Ivar Løvland
PÅKJØRT: Elgen er i større bevegelse. Det skaper farlige situasjoner langs veiene. Foto: Ivar Løvland

Ber bilistene være varsom

BALSFJORD: Elgtrekket fra kysten mot indre deler av fylket har enda ikke startet for fullt. At det straks starter bør alle som ferdes langs veiene ha i tankene.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det store trekket av elg så langt har latt vente på seg, har likevel de første dyrene allerede hatt nærkontakt med bilister. Det siste sammenstøtet fant sted mandag kveld, da en elg traff en bil nærmere toppen av tofelts-strekninga opp fra Bergneset i Balsfjord.

Det var ei elgku med to kalver som var ved veien, og det var kua som ble truffet. Heldigvis kom både bilist og dyr ganske så velberget fra sammenstøtet. Bilen fikk bare mindre skader, og elgen løp videre med sine to kalver.

- Vi hadde ettersøk etter dyret mandag kveld, og vi gjorde også et nytt søk på dagen tirsdag der kua og kalvene ble observert i terrenget og så ut til å være uskadet, sier Hallgeir Dalhaug.

Han er leder av ettersøksringen i Balsfjord. Han ferdes mye langs veiene i forbindelse med jobb, og selv om det store rushet av elg som legger på vandring fra kysten og innover i landet ikke er kommet i gang, ser han en del elg langs veiene. Samtidig med at det har vært mye rein i Takelvdalen de siste dagene, ber han bilistene være ekstra oppmerksom når de ferdes langs veiene.

- Det store trekket av elg starter når som helst, og elg i bevegelse er en fare for trafikken. En må nesten se like mye langs veien som på veien når en ferdes i bil, sier Dalhaug.

Mye elg rundt Bergneset

I Balsfjord er området rundt Bergneset et område der mye elg er observert i det siste. Det har også tidligere vært mange påkjørsler i dette området. Nå har Statens vegvesen satt opp permanente varselskilt som advarer mot elg på E6 mellom Tømmerelv og Nordkjosbotn. De skiltene er satt opp nærmere Nordkjosbotn.

- De skulle helst vært i området tofeltsområdet ved Bergneset, så vi må nok få vegvesenet til å se litt på akkurat den plasseringa, sier Hallgeir Dalhaug.

Powered by Labrador CMS