SØNDAGSTUR: Ordfører Gunda Johansen oppfordrer alle til å være med på å gå årets viktigste søndagstur, og melde seg som bøssebærere.
SØNDAGSTUR: Ordfører Gunda Johansen oppfordrer alle til å være med på å gå årets viktigste søndagstur, og melde seg som bøssebærere.

Ber flere bære bøsse i Balsfjord

BALSFJORD: Søndag er det duket for årets TV-aksjon, og fremdeles trengs det mange flere i Balsfjord for å samle inn penger til et viktig formål.

Publisert Sist oppdatert

Selv om de fleste i dag bruker betalingsløsninger som Vipps, og mange ikke har klingende mynter liggende i lommeboka, så er fremdeles bøssebærerne viktige under TV-aksjonen. Ordfører i Balsfjord Gunda Johansen forteller at det fremdeles trengs mange bøssebærere i Balsfjord, og at de fremdeles gjør en jobb som er helt avgjørende under innsamlinga.

– Aller mest handler det kanskje om å gjøre aksjonen litt mer synlig i lokalsamfunnet. Det er kanskje blitt sånn at det ikke i alle hus finnes kontanter å legge på bøssa, men bøssebærerne er likevel med på å synliggjøre et viktig tema, sier Johansen.

Mangler folk

Enkelte har meldt seg som bøssebærere, men fremdeles mangler det mange. Johansen ser for seg at mellom 70 og 80 mennesker med bøsse ville vært tilstrekkelig for å dekke de områdene som skal dekkes.

– Vi trenger fremdeles mange flere for å nå det, sier Johansen, og forteller at de som kunne tenke seg å gå med bøsse på søndag kan ta kontakt med henne direkte.

Selv om ikke folk har kontanter å legge på bøssa, så kan bøssebærerne informere om andre måter man kan gi penger på, også er det ifølge Johansen fremdeles noen som ønsker å gi på gamlemåten.

– Noen steder så klarer vi ikke å dekke opp, så det kommer til å være folk i kommunen som ikke får noen på døra på søndag. Da håper vi at de bruker det nummeret som nok mange ganger blir gjentatt på tv-skjermen til å gi. Og husk at alle monner drar, sier Johansen.

Viktig aksjon

Årets TV-aksjon går til Plan International Norges arbeid mot barneekteskap. I en rekke land, som Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger er problemet stort, og hvert tredje sekund er det altså en ung jente som blir giftet bort et sted i verden.

– Dette er kanskje en av de viktigste formålene på lenge, med kampen mot barneekteskap. Det er snakk om unge jenter som mister hele barndommen sin, og rett og slett ikke får lov til å være barn lenger, sier ordføreren som både oppfordrer til å melde seg som bøssebærere og gi til innsamlinga.

Powered by Labrador CMS