ANMODNING: Ordfører Gunda Johansen anmoder alle balsfjordinger som kom med fly fra Gran Canaria til Tromsø før helga om å melde ifra, og overholde karantenebestemmelsene. Foto: Maiken Kiil Kristiansen (Arkiv)
ANMODNING: Ordfører Gunda Johansen anmoder alle balsfjordinger som kom med fly fra Gran Canaria til Tromsø før helga om å melde ifra, og overholde karantenebestemmelsene. Foto: Maiken Kiil Kristiansen (Arkiv)

Ber folk være forsiktige

BALSFJORD: Ordfører Gunda Johansen ber balsfjordinger om å være sitt ansvar bevisst.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører i Balsfjord, Gunda Johansen, skreiv tirsdag et innlegg på Facebook, etter at hun ble kjent med at to personer som kom fra Gran Canaria til Tromsø på fredag har fått påvist smitte av koronaviruset. Hun ba balsfjordinger som vet at de kom med samme flyet som de smittede om å være ekstra oppmerksomme, og ta spesielt hensyn til karantenereglene.

«Du kan gå tur for deg selv, men hold deg unna folk. Og de som er i karantene på grunn av opphold i utlandet har absolutt ingenting i butikk eller på apotek å gjøre,» skreiv Johansen i innlegget.

Hun forteller til Nye Troms at hun er kjent med at det var balsfjordinger som kom fra Gran Canaria på fredag.

Det er noen som har meldt fra til kommunen om sin ankomst fra Gran Canaria på fredag.Om det var flere balsfjordinger med flyet enn hva hun er kjent med, sier hun at hun ikke kan spekulere i.

Jeg tenkte at jeg går ut med ei anmodning, slik at de som har kommet fra Gran Canaria kan være spesielt oppmerksomme, og utøve ei spesiell forsiktighet, sier Johansen.

Karantene

Kommunen har gått ut på sine hjemmesider, og bedt alle balsfjordinger som sitter i karantene på grunn av utenlandsopphold om å melde seg, slik at kommunen kan få en viss oversikt. De tror hun de har fått.

Det er omkring 80 personer som har meldt fra om at de enten sitter i karantene nå eller har sittet i karantene. Vi vet når de kom til Balsfjord og hvor lenge de har sittet i karantene.Hun har tillit til at innbyggerne tar situasjonen på alvor, bidrar i dugnaden og overholder karantene-påbudet, slik som de skal.

Så er det jo noen av disse omkring 80 menneskene som er ferdige med karantene-tida si. De første som satt i karantene kom vel fra sydenferie 6. mars, og var ferdig med karantenen i helga som var, sier Gunda Johansen.

Powered by Labrador CMS