VIS RESPEKT: Aadne Olsrud støtter politiets avgjørelse om å ikke stenge Blåbærfjellet for fri ferdsel, selv om en av de omkomne fortsatt ligger i skredmassene. Han ber folk vise respekt når de ferdes i fjellet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix
VIS RESPEKT: Aadne Olsrud støtter politiets avgjørelse om å ikke stenge Blåbærfjellet for fri ferdsel, selv om en av de omkomne fortsatt ligger i skredmassene. Han ber folk vise respekt når de ferdes i fjellet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Ber folk vise respekt

TAMOKDAL: Aadne Olsrud støtter politiets vurdering om at det nå ikke blir gjort flere leteforsøk etter den siste omkomne i skredet fra Blåbærfjellet.

Publisert Sist oppdatert

Aadne Olsrud bor ved foten av fjellet, og er også enig med politiet i at det ikke innføres et ferdselsforbud i fjellet. Selv om den ene av de fire omkomne fortsatt ligger i de enorme snømassene etter skredet 2. januar.

- En videre leteaksjon nå er ikke tilrådelig. Jeg støtter helt og fullt opp om politiets vurdering. Det er masse snø i fjellet, og området anses nå som skredfarlig. Vi har ikke mulighet å komme opp med maskiner til rasområdet, og da er det bedre å vente til det blir mindre snø i fjellet før leteaksjonen gjenopptas, sier Aadne Olsrud.

Han har fungert som kjentmann og lokal rådgiver for politiet og letemannskapene etter de fire omkomne personene. At det bare lyktes å få tre av de omkomne skituristene ut nå, beklager han, men med de skredene som har løsnet, og faren for flere i samme område, er han klar på at videre leteaksjon ikke er tilrådelig nå.

- Sannsynligvis ligger den omkomne under 6-8 meter hardpakkede snømasser. Vi har årstida mot oss, og da er det bedre å vente, sier Olsrud.

Han ønsker heller ikke et ferdselsforbud i området.

- Nei, jeg mener det blir vanskelig og ikke hensiktsmessig i det hele tatt. Hvor skulle de grensene settes? I hele Blåbærfjellet? I hele Tamokdalen, eller hvor? Når etterforskninga til politiet er avsluttet, ser jeg ingen grunn til å sperre fjellet for fri ferdsel. Så lenge folk viser respekt og opptrer på en verdig måte, får det bli opp til hver enkelt hva de gjør, sier Aadne Olsrud.

Han ser ikke noen grunn til at folk ikke skal kunne bevege seg i fjellet, men er klar på at private leteaksjoner ikke er ønsket der. Olsrud tror heller ikke dyrelivet er til fare for den savnede som blir liggende i snømassene.

- Vedkommende ligger veldig dypt i massene, og det er et fjellområde på rundt 1000 meter med lite dyreliv. Nettopp fordi det er et svært skredutsatt område, sier Aadne Olsrud.

Powered by Labrador CMS