MÅ STOPPES: Politisk nestleder i Norges miljøvernforbund, Ørjan Holm, mener bjørnejakta i Bardu må stanses. Foto: Leif A. Stensland
MÅ STOPPES: Politisk nestleder i Norges miljøvernforbund, Ørjan Holm, mener bjørnejakta i Bardu må stanses. Foto: Leif A. Stensland

Ber om at jakta på bjørn i Bardu stanses

BARDU: Norges miljøvernforbund ønsker at skadefellingstillatelsen på en bjørn i Bardu trekkes tilbake inntil man vet hvilken bjørn det skal jaktes på.

Publisert Sist oppdatert

Miljøvernforbundet mener terskelen for å gi skadefellingstillatelse etter bare ett funn av sauekadaver, og uten at myndighetene vet eksakt hvilket individ det er som har forårsaket skaden, er for lav. De mener menneskelig aktivitet i skogen vil være tilstrekkelig for å holde bjørnen borte fra beitedyrene.

Miljøvernforbundet mener det er en for lav terskel for jakt på brunbjørnen som de mener er sterkt truet i norsk fauna, med en bestand langt under det nasjonale bestandsmålet både regionalt og nasjonalt.

«I Troms og Finnmark er bestandsmålet satt til 6 årlige ynglinger. I 2020 var det under halvparten. Vi har et ansvar til å ta vare på bjørnen. De observasjoner man har gjort av bjørn den siste tiden må aksepteres som observasjoner av norsk fauna i vekst. Det er gledelig», skriver Norges miljøvernforbunds politiske nestleder Ørjan Holm i ei pressemelding.

Han viser til at menneskelig tilstedeværelse i beitet i de fleste tilfeller er nok til at bjørn skyr området, og at det er flere bjørner i dette området. Derfor vil det være vanskelig å være sikker på å finne rett bjørn å jakte på, inntil man vet hvilket individ det skal jaktes på.

Norges miljøvernforbund anbefaler derfor bjørnejakta avsluttet og erstattet med gjeting gjennom sommeren. Forbundet vil påklage Miljødirektoratets skadefellingstillatelse, heter det i pressemeldinga.

Powered by Labrador CMS