Legevakta:

«Beredskap koster. Å ha en legevakt der du til stadighet må ty til vikarer vil alltid være dyrere»

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Interkommunal legevakt er igjen oppe til debatt i lokale aviser. Overforbruk i forhold til budsjett er årsaken. Frem til nå har det vært pekt på uansvarlighet hos vertskommunen Bardu.

Arbeiderpartiet og Arild Braathen var senest ute, og gikk så langt at de kritiserte hele yrkesgruppen for overforbruket og sleiver til at det tilsynelatende er en gruppe som ikke kan forholde seg til vedtatte budsjetter. Dette mener vi i Målselv Høyre er å gå langt over streken. Vi som politikere skal være forsiktige med å direkte kritisere en hel yrkesgruppe på denne måten hvis vi i framtiden skal beholde og rekruttere medarbeidere.

Som en løsning på overforbruket har styringsgruppen ønsket å si opp avtalen med legene og fremforhandle en ny avtale. Her mener vi det er viktig å lytte til medarbeiderne. I kommuner rundt oss ser vi at det stadig blir vanskeligere å få ansatt fastleger. Senja sliter, Tromsø sliter og Narvik har hatt sine problemer med rekrutteringen.

Hva gjør at vår legevakt ikke har samme problemer? Ønsker vi å havne i samme situasjon som våre nabokommuner?

Beredskap koster. Å ha en legevakt der du til stadighet må ty til vikarer vil alltid være dyrere.

Det kan fort bli alternativet hvis vi tar legene våre for gitt. Vi må holde på det gode miljøet og den kompetansen vi har. Kvalitet i tjenesten er viktig for Målselv Høyre.

Tormod Gangsei er hovedtillitsvalgt i legeforeningen i Målselv. Han sier «En god vaktordning er vesentlig for å holde legene i jobb».

Overforbruket må tas tak i, men vi må være forsiktig med å ikke rive i stykker et tilbud som bokstavelig talt er livsviktig for våre innbyggere.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS