BESØKTE BARDU: Stortingskandidatene Cecilie Myrseth (t.v.) og Eirin Kjær fra Arbeiderpartiet satt igjen medsterke inntrykk etter å ha snakket med to pasienter på Viken senter mandag. Foto: MARTA HOFSØY
BESØKTE BARDU: Stortingskandidatene Cecilie Myrseth (t.v.) og Eirin Kjær fra Arbeiderpartiet satt igjen medsterke inntrykk etter å ha snakket med to pasienter på Viken senter mandag. Foto: MARTA HOFSØY

Besøkte Viken senter

BARDU: Arbeiderpartiets toppkandidat Cecilie Myrseth og ungdomskandidat Eirin Kjær besøkte mandag Viken senter som en del av en valgturné gjennom fylket.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge de to stortingskandidatene er senteret svært viktig for hele landsdelen.

– Det er kun Viken senter i sitt slag her i nord, og det nærmeste tilsvarende tilbudet er ved Modum bad sørpå. Det er helt åpenbart at dette er et viktig tilbud å bevare her i nord, sier Myrseth i ei pressemelding. Hun er selv psykolog, og understreker viktigheten av å ha behandlingstilbud som er nært der folk bor, og som har kapasitet og kompetanse til å gi god hjelp. Myrseth mener altfor mange opplever å måtte vente lenge på behandling i dag.

– For den enkelte er det en helt uholdbar situasjon, og for oss politikere tydeliggjør det at psykiatrien har vært underprioritert for lenge. Det er mye bedre for hele samfunnet, og ikke minst for den enkelte, å få god hjelp tidlig. Alle har en psykisk helse, sier Cecilie Myrseth.

Under besøket fikk de møte to pasienter som er under behandling og som ga tydelig beskjed om viktigheten av behandlingstilbudet. Det var veldig sterkt oss å få tilbakemelding direkte fra dem om at tilbudet de mottar her i Bardu gjør en stor forskjell i deres liv. Den optimismen og fremtidstroa som vi opplevde fra disse to etter den hjelpa de har fått her gjorde inntrykk på meg, og vil være noe jeg tar med meg når jeg skal til Stortinget i høst, sier Arbeiderpartiets toppkandidat i Troms. Ungdomskandidat Eirin Kjær deler inntrykket, og var spesielt glad for å høre om Viken senters informasjonsformidling.

– Å bidra til å spre kompetanse om PTSD, traumer, og psykisk helse generelt er en utrolig viktig jobb, spesielt når man ser hvor mange unge som sliter med disse tingene i dag. Derfor er jeg veldig glad for at Viken arbeider med å fjerne tabuer knyttet til psykisk helse og uhelse, sier ungdomskandidaten, som opprinnelig kommer fra Balsfjord.

Powered by Labrador CMS