BEST: Ingrid Andrea Gulbrandsen (t.v.) fra BOIF gikk fredag inn til en 7. plass på NMs åpningsdistanse. Lillesøster Vilje Marie endte på en 35. plass i sin klasse. Foto: Ivar Løvland

Beste på en 7. plass

MÅLSELV/SAVALEN: Ikke uventet var det Ingrid Andrea Gulbrandsen fra Bardufoss OIF som plasserte seg høyest av Midt-Troms-løperne på første dag av junior-NM på ski.

Publisert Sist oppdatert

19-åringen er første året i den eldste juniorklassen for jenter, og plasserte seg på en solid 7. plass på den 5 km lange klassiske distansen. Ingrid Andrea var drøye halvminuttet bak vinneren av klassen da mesterskapet ble innledet på et vindfullt Savalen skisenter i Tynset kommune. Der ble starten lørdag utsatt med to timer fordi det var sterk vind og snøvær fredag morgen og formiddag.

I samme klasse gikk lagvenninnene Lisa Amalie Valnes og Silje Storaa nesten like fort. Det skilte bare tre sekunder mellom BOIF-jentene der de plasserte seg på 43. og 44. plass.

I 18-årsklassen gikk Vilje Marie Gulbrandsen fra BOIF inn til en 35. plass på deres klassiske distanse. Hun var nesten tre minutter bak den suverene vinneren av distansen, stortalentet Helene Marie Fossesholm fra Eiker IL. Hun hadde suverent beste tid av alle juniorjentene på den 5 km klassiske distansen fredag.

I 17-årsklassen leverte Juni Magdele Overvik fra BOIF en ny bra distanse. Hun gikk seg inn til en 27. plass, to minutter bak vinneren. Marlene Undheim fra BOIF var ikke langt bak på en 41. plass.

På guttesiden gikk Sevat Heimdal opp i tet da han kom i mål i 17-årsklassen, men han ble etter hvert skjøvet lengre ned på listene. Tida hans var drøye minuttet svakere enn vinneren, og Bardu-løperen endte til slutt på en 21. plass. Toralf Rydningen Martinsen fra Øverbygd IL kom på en 29. plass, mens Marius Guldberg fra Storsteinnes IL havnet nede på en 109. plass.

Eldste juniorklasse for gutter er Tobias Overvik fra BOIF med. Klassen deres er ikke ferdig enda med sin konkurranse.