KNALLSESONG: Heinz Strathmann og Polar Park er inne i en av tidenes beste sommersesonger for dyreparken i Salangsdalen. Foto: Knut Solnes
KNALLSESONG: Heinz Strathmann og Polar Park er inne i en av tidenes beste sommersesonger for dyreparken i Salangsdalen. Foto: Knut Solnes

Betydelig flere besøk i Polar Park

BARDU: Polar Park er i ferd med å få en knallsommer besøksmessig. Tallene så langt viser en oppgang på 800 sammenlignet med i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder i parken, Heinz Strathmann, forteller om 300 flere besøkende i juli i år sammenlignet med juli i fjor. Og allerede, bare ti dager ut i august, har parken 500 flere gjester enn august i fjor.

– Det ser ut til å bli en bra sommer tross mye dårlig vær. Og da tenker jeg på dårlig parkvær. Godt parkvær er tørt og ikke for varmt. I år har vi hatt mye regn og en del veldig varme dager, forteller Strathmann.

En av de beste

Det er oppsving i parken nå i august. Besøkstallene fyker i været, og Strathmann er godt fornøyd:

– I fjor sommer var den beste sommeren i parkens historie, dersom man ser bort fra 2009 – Salt og Pepper-året. Været var mye bedre i fjor enn i år, sier Strathmann og registrerer at de nå kan komme i mål med en av sine aller beste sommersesonger noensinne.

Mange vil «fly» zip-line

Ett av de nye tiltakene som nå trekker folk, er den nye zip-linen, som ble tatt i bruk tidligere i sommer.

– Der har vi stor etterspørsel. Vi har delt opp dagene slik at vi kjører den lille zip-linen på formiddagene og den store på ettermiddagene. Daglig er det mellom 25 og 45 gjester som bruker den store, og vi øker kapasiteten på den etter hvert, sier Strathmann.

Polar Park er verdens nordligste dyrepark. Den er i år inne i sin 23. sesong etter at den åpnet 18. juni 1994.

Powered by Labrador CMS