KLAR: Mona Klæboe og de andre ansatte på Sulland ser frem til at juletreet i inngangspartiet fylles opp med pakker fra en gavmild lokal befolkning.
KLAR: Mona Klæboe og de andre ansatte på Sulland ser frem til at juletreet i inngangspartiet fylles opp med pakker fra en gavmild lokal befolkning.

Bilforhandler blir samlingspunkt for julegaver til ukrainske barn

Moen akuttinnkvartering gikk ut i flere Facebook-grupper for å samle inn julegaver til barna fra Ukraina som skal feire jul i Målselv. Sulland på Andslimoen blir gavemottak.

Publisert Sist oppdatert

– Sulland tok kontakt med en gang og ga oss beskjed om at gaver kunne leveres under treet deres, sier miljøarbeider på Moen akuttinnkvartering, Cathrine Kjelbotn.

Etter at krigen for alvor brøt ut i Ukraina i februar i år er det flere som har fått en annerledes hverdag. Mange flyktninger har de siste månedene kommet til Målselv kommune. Nå går de en annerledes julefeiring i møte. Akuttinnkvarteringen på Moen ønsker å legge til rette for at julefeiringen kan bli så normal som mulig, forutsetningene tatt i betraktning.

– Vi har ikke julegaver i budsjettene våre, så derfor håper vi på stor giverglede hos de lokale, sier Kjelbotn.

FLYKTNINGER: Det er innlosjert mange Ukrainske flyktninger i Målselv kommune, flere av de er barn.

I inngangspartiet til nyttebil avdelingen hos Sulland på Andslimoen står det ett juletre. Der kan de som ønsker å bidra til at barna på innkvarteringen får noe å åpne under årets julefeiring legge igjen en pakke under treet.

– Vi har rullerende tall på hvor mange som er innkvartert hos oss, men det jeg kan si er at vi har mange barn og unge som vi huser, sier Kjelbotn.

Allerede er det dukket opp flere pakker under juletreet hos Sulland. Frem til lille juleaften vil det være mulig å overrekke gaver, før Sulland overleverer gavene som er kommet inn til Moen akuttinnkvartering.

– De som har noe å avse må bare stoppe innom Sulland og levere, det setter vi og de som vi har innlosjert hos oss stor pris på, avslutter miljøarbeider på Moen akuttinnkvartering, Cathrine Kjelbotn.

Powered by Labrador CMS