TILTALT: Tre forskjellige personer må møte i Nord-Troms og Senja tingrett tiltalt for en rekke lovbrudd. Illustrasjonsfoto: NTB
TILTALT: Tre forskjellige personer må møte i Nord-Troms og Senja tingrett tiltalt for en rekke lovbrudd. Illustrasjonsfoto: NTB

Bilkjøring i hasj-rus i Balsfjord, kjøp av amfetamin i Målselv og vold i Bardu

Det er forholdene de tre personene må svare for i Nord-Troms og Senja tingrett.

Publisert Sist oppdatert

Ei Balsfjord-kvinne i midten av 20-årene må stille i Nord-Troms og Senja tingrett etter at hun ble tatt for å kjøre bil mens hun var under påvirkning av hasj.

Hun er tiltalt etter vegtrafikklovens paragraf 31, første ledd, jamfør paragraf 22 første ledd: For å ha ført en motorvogn påvirket av alkohol eller andre berusende eller bedøvende midler.

Kvinnen ble tatt av politiet da hun kjørte bil i hasj-rus i Tromsø ei natt i april i år.

Kjøp av 100 gram amfetamin

En knapt 30 år gammel Oslo-mann – da bosatt i Målselv – må møte i Senja tingrett, tiltalt for å ha forsøkt å erverve seg narkotika. Tiltalebeslutningen beskriver overtredelsen som grov både på grunn av stoffet det er snakk om og mengden som ble forsøkt kjøpt.

Utpå høsten i 2019 bestilte og betalte mannen for 100 gram amfetamin som skulle sendes til ham i posten.

Mannen var maks uheldig da postforsendelsen som var adressert til ham ved en feil ble utlevert til feil person, noe som førte til at den ble levert til politiet i stedet for til tiltalte.

Innholdet i pakken er analysert og veid til knapt 50 gram amfetamin med styrkegrad 13%.

Nedskalling i Bardu

En mann i midten av 20-årene, hjemmehørende i Oslo, må møte i Senja tingrett etter å ha skallet ned en person i Setermoen sentrum.

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 273 «for å ha skadet en annens kropp eller helse, gjort en annen fysisk maktesløs eller fremkalt bevisstløshet eller liknende tilstand hos en annen.»

Episoden fant sted i juni i fjor, et godt stykke utpå natta.

I tillegg til å ha skallet ned fornærmede slo han ham i ansiktet med et glass eller en flaske, noe som førte til at fornærmede ble påført tre kutt som alle måtte syes med flere sting.

Powered by Labrador CMS